Dünya

Zelenskiy ve Johnson'dan Donbass krizi konusunda diplomasi çağrısı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Münih Güvenlik Konferansı'nda İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile görüşmesinde Ukrayna krizi konusunda diplomasiyi ayraç ederek, “İngiltere'ye asayiş ve sulh hesabına verdiği dayanak noktası düşüncesince minnettarım” dedi.

Zelenskiy ve Johnson'dan Donbass krizi konusunda diplomasi çağrısı
19-02-2022 19:10

Ukrayna'nın doğusundaki Donbass Bölgesi'nde şiddetlenen kriz Almanya'da planlı Münih Güvenlik Konferansı'nın anne konusu biçimine geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile İngiltere Başbakanı Boris Johnson ortada krizle ilgilendiren eş mülakat gerçekleştirildi. Devlet Başkanı Zelenskiy görüşmenin peşi sıra içtimai iletişim araçları hesabından meydana getirdiği açıklamada, “Münih'te, Boris Johnson ile buluştuk. Rusya'nın agresif eylemlerinin geri planına dirlik güvenlikten bahsettik. Daha çok eş etap hesabına anlaştık. Diplomasi kanalıyla gerilimi kısıntı arayışında dolayısıyla eş aradayız. İngiltere'ye asayiş ve sulh yerine verdiği dayanak düşüncesince minnettarım” dedi.

“İngiltere Ukrayna'ya bulunan desteğini yineledi”

Devlet Başkanı Zelenskiy ve Başbakan Johnson görüşmesinin peşi sıra İngiltere Başbakanlık Ofisi'nden meydana getirilen açıklamada, “Liderler, Ukrayna'nın henüz çok nehiy edilmesi girişiminin, Ukrayna çeşidinden hararetli eş direnişle karşılanacağı ve bunun kusur eş aritmetik olabileceği anlamında düşünüm donanmasına vardılar. İki lider, Başkan Vladimir Putin'in sulh ve diplomasi düşüncesince tarihi bulunduğu konusunda anlaştı” denildi. Başbakan Johnson ise içtimai medyadan meydana getirdiği açıklamada “İngiltere, derinlemesine süredir bitmeme fail Rus saldırganlığı karşısında Ukrayna'ya ve halkına bulunan desteğini yineledi” ifadelerini kullandı.

Erhan Altıparmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?