Gündem

‘Z kuşağı’ sosyal medya fenomenlerinin aylık geliri 20 ila 200 bin TL arasında

Web 1.0'den web 2.0'a ve web 3.0'a geçişle sosyal medya ile baş başa Z kuşağında sistem tercihleri değişti. Öğretim Görevlisi ve Dijital Medya Uzmanı Sercan Öğe, sosyal medya fenomenlerinin aylık gelirlerinin 20 ile 200 bin TL arasında değiştiğine değinirken, ailelere de uyar

‘Z kuşağı’ sosyal medya fenomenlerinin aylık geliri 20 ila 200 bin TL arasında
09-01-2022 11:33

Teknolojik gelişmelerle baş başa yaşamın müşterek parçası durumuna mevrut genel ağ ve sosyal medya, kurnaz telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar kanalıyla evlatların da erişimine belirgin bir duruma geldi. Öğretim Görevlisi ve Dijital Medya Uzmanı Mehmet Sercan Öğe, gittikçe buzdolaplarında mamüllerin bitmesiyle kurnaz dolapların uyartı mesajı atacağını belirterek, toy dizge sahası bulunan sosyal medyanın fenomenlere aylık getirisinin 20 ile 200 bin TL arasında değiştiğini söyledi. Sosyal medyanın kişilerin yaşamına web 1.0 teknolojisiyle girdiğini hatırlatan Öğe, ilkin 2004 senesinde Facebook, 2006 senesinde Twitter ve 2010 senesinde Instagram'ın kurulmasıyla baş başa web 2.0 teknolojisinin yaygınlaşmaya başladığını hatırlattı. Web 2.0 teknolojisinin web 1.0'dan farkının biricik cepheli iletişimden ikiz cepheli iletişime intikal etabı olduğuna yer veren Öğe, “Eskiden web şehir sahipleri, webmasterlar, siteyi yönetenler ürettikleri içerikleri vatandaşlarla paylaşırlardı. Şimdi ise web 2.0 teknolojisinde bundan sonra biz bu mecralarda paylaşılan içeriklere değerlendirme yapabilmeye ve kendimiz mazruf üretmeye başladık. Bu da bizlere ikiz cepheli müşterek enformasyon olanağı sundu. Şimdi ise web 2.0 teknolojisinden web 3.0 teknolojisine girmiş bulunmaktayız. 2010-2020 yıllarını havi dönem. Bu da ilkin sentetik zeka uygulamalarının geliştiği müşterek dönem. 2020-2030 yıllarını havi çağda de web 4.0 teknolojisi yaşamımıza girecek. Bunda da bundan sonra evimizde tercih ettiğimiz buzdolapları, klimalar, televizyonlar ağız ağıza internete ilişkin müşterek biçimde çalışacaklar ve baş döndürücü ayrımlı gelebilir fakat buzdolabının ortamında mevcut domates miktarı azaldığı devir içerisindeki sentetik zeka teknolojisi yardımıyla kullanıcısına müşterek ileti gelecek, 'Eve gelirken domates alabilirsin” dedi.

“Z kuşağı Tiktok'ta ve bu janr sosyal medya araçlarında baş döndürücü kazalı yollara başvurabiliyorlar”

Sosyal medyanın ortaya çıkmasıyla bu arada baş döndürücü şişman müşterek veriş ortaya çıktığını fehva fail Öğe, kişilerin sosyal medya mecraları üstünden alım satım hazırlamaya başladığını kaydetti. Öğe, “Bunu gören markalar, büyüklenme ve firmalar sosyal medyalarda toprak aldılar. Burada meraklı dayanaklık etmek alabilmeleri düşüncesince sosyal medya danışmanlarına, sosyal medya uzmanlarına, sayısal medya uzmanlarına gerekseme duyuldu. Bu da sosyal medyanın toy meslekler kategorisini ortaya çıkardı. Bunlar kurumsal yerine ortaya çıkan toy dizge kategorileri. Bir de bunun yanı esna vatandaşların ortaya çıkardığı toy meslekler var. Youtuberlar, Tiktokırlar, daim neşriyat önleyen bizim mazruf üreticisi dediğimiz fakat ahali arasında fenomen yerine fehva edilen eşhas türemeye başladı. Kazançları şu anda sosyal medya danışmanlarından az buçuk şimdi fazla. Sosyal medya danışmanları aylık yerine 10 ile 20 bin TL arasında müşterek yarar elde ederken, müşterek mazruf üreticisinin, şu demek oluyor ki sosyal medya fenomeninin kazanılmış olduğu meblağ 20 bin ile 200 bin TL arasında aylık müşterek tutar” halinde konuştu.

“Bu işin banko müşterek devamlılığı yok, elinizdeki değme şeyi kaybedebilirsiniz”

Tiktok'ta mazruf üreticisi müşterek sahife açıp Tiktok'ta almış olduğu sürdürümcü sayısına, izlenme sayısına ve Tiktok'tan mevrut bağış oyuncak sayısına gereğince günün böylelikle müşterek yarar elde ettiğini aktaran Öğe, laflarını şu biçimde sürdürdü:
“Bunu gören Z kuşağı, Tiktok'tan yahut bu janr sosyal medya araçlarından şimdi müşterek tomar yarar elde edebilmek düşüncesince baş döndürücü kazalı yollara başvurabiliyorlar. Bu gidişat kazalı müşterek durum. Özellikle Z kuşağı çocuklarına ehil bulunan ebeveynlerin meraklı yerine sosyal medya danışmanlarından, sayısal medya danışmanlarından dayanaklık etmek almalarını öneriyoruz. Günümüzde de üniversitelerimizde sosyal medya marketing bölümleri, sosyal medya yöneticiliği bölümleri de mevcut. Bir üniversitede hususi düzenlilik yerine çalışıyor fakat Youtebe'da açmış olduğu müşterek sayfada da cumartesi-pazar günleri çalışmadığı günlerde de çıkıp videolar çekebiliyor. Bu videolarda icra ettiği paylaşımlar da onun meraklı yaşamına dokunca verebiliyor. Bir savcımızın Tiktok'tan açmış olduğu aritmetik ve raks figürleri gündeme oturdu, baştan sona bu arada gördük. Bu işin banko müşterek devamlılığı yok. Siz 1 milyon aboneye ulaştınız. Aylık 100 bin TL sevap elde ediyorsunuz. O sayfanız infaz kabilinden kapatılırsa rastgele müşterek biçimde itirazda bulunamazsınız ve çıkıp hakkınızı arayamazsınız. Elinizdeki değme şeyi kaybedebilirsiniz. O nedenden elbette ki meraklı müşterek yaşamımız olacak. Eğitimimizi iyi müşterek biçimde tamamlayacağız ve sosyal medya mecralarında da toprak almaya bitmeme edeceğiz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?