Asayiş

Yüzde 70 engelli raporuna rağmen dağa kaçırılan kardeşi için nöbet tutuyor

Çocuklarının yıldırı örgütü PKK personelleri çeşidinden dağa kaçırmış olduğu iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı uğrunda döl nöbeti markajcı ailelerin direnişi 818. gününde de bitmeme ederken, 7 senedir kardeşinden bilgi alamayan bacı Ruken Canbey, “Kardeşim 20

Yüzde 70 engelli raporuna rağmen dağa kaçırılan kardeşi için nöbet tutuyor
27-11-2021 10:43
Çocuklarının yıldırı örgütü PKK personelleri çeşidinden kaçırmış olduğu iddiasıyla 3 Eylül 2019'da değişik kentlerden Diyarbakır'a mevrut ailelerin HDP il binası uğrunda başlatmış olduğu habitat eylemi 818. gününde de sürüyor. Aileler çocuklarına karşılaşmak için azimli müşterek halde eylemlerini sürdürürken, 2015 senesinde dağa kaçırılan kardeşi Muhammed Canbey için nöbete dahil olan bacı Ruken Canbey, kardeşini HDP ve PKK'dan istedi.

"Kardeşimi kaçırdılar bunun bambaşka müşterek açıklaması yok”

Kardeşinin HDP'liler çeşidinden kandırılarak dağa götürüldüğünü tamlayan Ruken Canbey, “Ben kardeşim Muhammet için buradayım. Kardeşim 2015 senesinde yüzdelik 70 engelli raporu olması durumunda müşterek halde PKK'lılar çeşidinden kaçırıldı. Kardeşimin hem ruh bilimsel sorunları vardı bununla birlikte yüzdelik 70 engelliydi. Kaçırdılar, bunun bambaşka müşterek açıklaması yok. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kandırıp onu HDP il binasına getirmişler peşi sıra da Lice HDP kaymakamlık binasına götürmüşler ve bunu kesme bilgelik yerine biliyoruz. 2015 yılından beri da tek halde çav alamıyoruz” dedi.

Kardeşine tasdik olması için de çağrıda mevcut bacı Canbey, “Buradan kardeşime sesleniyorum, er ile polisi nerede bulursa tasdik olsun gelsin eve, dönsün gelsin kardeşimi istiyorum. Kardeşim için de buradayım” niteleyerek konuştu.

Sedat Irmak

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?