Gündem

Yüzbinlerce Filistinli temiz suya kavuştu

Ramazan ayına önemli eyyam kaldığında Gazze'de tamamlanan su tasfiye tesisi ve pınar projesiyle salname 120 bin Filistinli yurttaş temiz suya kavuştu.

Yüzbinlerce Filistinli temiz suya kavuştu
14-03-2022 10:14

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) temiz su realizasyon etmekte sıkıntı yaşanılan Gazze Şeridi'nin Han Yunus şehrinde hayırseverlerin yardımı ile ikinci su likidasyon tesisi ve pınar projesini tamamladı. Abluka altındaki Gazze'de günde 250 bin litre temiz su kapasitesi ile yılda 120 bin insana temiz ve şekerli su sağlayacak likidasyon tesisi düşüncesince İDDEF ekiplerinin, evcil yöneticilerin, tekne halkının ve evlatların katılmış bulunduğu açım töreni düzenlendi. Gazze Yeniden bayındırlık Projesi kapsamında yaşama geçirilen su likidasyon tesisinin açılışında başta su taşımaktan yorulan ve murdar su içmekten pestil bulunan füru iri şenlik yaşadı. Kur'an-ı Kerim ve duaların okunmasıyla gerçekleşen açılışın arkası sıra ise katılımcılar projeyi dolaşarak kasılma düşüncesince temiz su sağlayıcı manzume ve depolar karşı bilgelik alırken, temiz sudan evvel içen füru oldu.

Temiz suya mülaki tekne halkından Abdullah Mustafa, hayırseverlere teşekkürname ederken, “Su bizim düşüncesince aşırı ehemmiyetli zira tuzlu su çocuklarımıza enfeksiyon bulaştırıyor. Bu şekerli ve temiz su sağlığımız açısından aşırı altın olacak. Çocuklarımızı rahatlatacak ve tuzlu suyun etmen bulunduğu rahatsızlıkları önleyecek. Bu tabii içmece suyu başta ufaklıklara aşırı dobra gelecek. Bu nakıs bizim düşüncesince yaşamı aşırı zorlaştırıyor ve bizlere ırak birlikte tekne bulunan Al Qarara'ya değerlendirmek durumunda kalıyorduk. Allah razı olsun bizi temiz suya kavuşturdunuz” dedi.

Su likidasyon projesiyle ilgilendiren meydana getirilen açıklamada, “Kalıcı iz ve sürdürülebilir su çözümleri düşüncesince kapsamını uzun uzadıya Gazze'deki Filistinli kardeşlerimizin hizmetine sunduğumuz su depolu ve çeşmeli su likidasyon tesisinin ikincisini kurduk. Hayırseverlerimizin yardımı ile 100 metrekare bölgede mensur ettiğimiz ve günde 250 bin litre temiz su sağlayan projemizle yılda 120 bin kardeşimizin temiz ve şekerli suya kavuşmasını sağladık. Tuz ve erdemli miktarda klorür, nitrat içeren murdar suları metin ve içilebilir duruma getirip Filistin halkının kullanımına sunarak çetince vaziyetteki kardeşlerimizin yaşamını kolaylaştırdık. Hayati birlikte ihtiyaca karşılık verecek bulunan su projemizle İsrail saldırılarında iri çıban düzlük gadir ve edisyon zımnında çetince eyyam canlı Filistinli kardeşlerimize imge olmaya çalıştık. Temiz içmece suyundan yoksun bulunan kardeşlerimiz bağışçılarımızın yardımı ile mensur ettiğimiz su likidasyon tesisinden süzülecek ve çeşmelerden akacak suyla mutluluğa ve sağlığa kavuşacak” denildi.

Temiz suyun başkaca esenlik ve terbiye gereksinimleri düşüncesince kullanılacağı tamlanan açıklamada, “2 milyon nüfusa ve su kaynaklarındaki kirliliğin yüzdelik 98'lere eriştiği Gazze'de sudaki mikrop, sodyum klorür oranının artarak çoğalması ve su kuyusu açım maliyetinin erdemli olması sayesinde kardeşlerimiz, içme, kemirmek yapımı, temizlik, tapınma ve öbür gereksinimlerini gideremiyor. Ayrıca yaşanmış bulunan saldırılardan etkilenen meslek ve hastanelerde ise ağırbaşlı su sorunu yaşanıyor. Su likidasyon tesisimizden hazırlık edeceğimiz temiz suyu su transfer tankerleriyle rastgele güneş okullara ve hastanelere ulaştıracağız” ifadelerine arazi verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?