Ekonomi

Yurtiçi Kargo’dan personele yapılan zamma ilişkin açıklama

Yurtiçi Kargo, içtimai medyada için ortaya atık ''Yurtiçi Kargo 2022 senesinde personeline yüzdelik 17 zam yaptı'' iddialarına ilişkin yazılmış açıklama yaptı. Açıklamada, ''Şirketimiz kargo tevzi faaliyetlerinde arazi meydan kontratlı tedarikçilerine salname yüzdelik 46 z

Yurtiçi Kargo’dan personele yapılan zamma ilişkin açıklama
01-02-2022 15:05

Yurtiçi Kargo, içtimai medyada için ortaya atık iddialara ilişkin yazılmış açıklama yaptı. Yapılan yazılmış açıklamada, ''Artan sıvıyakıt maliyetlerinden dolayı, Yurtiçi Kargo çatısı altında kargo tevzi faaliyetinde arazi alan, kontratlı statüde etkin tedarikçilerimize 2022 senesinde verilmesi müstelzim zam erkene çekilmiş, 1 Aralık 2021 tarihinde averajda yüzdelik 25 zam verilmiştir.

2022 yılı başlangıcında küsurat maliyetler yeniden gözden geçirilmiş ve 1 Şubat 2022 zamanı itibarı ile averajda yüzdelik 21 henüz ek zam verilmiştir. Son yapılan zam ile baş başa tedarikçilerimize yapılan salname zam payı yüzdelik 46'ya çıkarılmıştır. Dolayısıyla kontratlı statüde kargo tevzi faaliyetinde arazi düzlük vasıtaların maaş hasılatları performanslarına mucibince minimal ücretin 2,5 ve 4 sert ortada değişmektedir.

Birkaç tedarikçi kabilinden “2022 senesinde yüzdelik 17 zam yapıldı” halinde oluşturulmaya çalışılmış bulunan algı, ağız ağıza gerçekdışı ve kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir.

Tedarikçilerimizin haricinde topu topu yakut çalışanlarını, taraf hukuk aut herhangi bir devir minimal ücretin üstünde işe başlatan, topu topu yakut personeline yüzdelik 40 zam yapan, ülkemizin en aşırı istihdam sağlayıcı şirketlerinden bir tanesi bulunan Yurtiçi Kargo, 20 bin personeliyle ve tedarikçileriyle büyümeye bitmeme edecek ve 40 senedir bulunduğu kabil herhangi bir devir onların indinde olmaya bitmeme edecektir'' denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?