Asayiş

Yurt önünde tekme tokat kavga

Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki TÜGVA yurdunun önünde taşkınlık çıkaran grup, ülke görevlilerine de aday ve fiziki hüküm uyguladı. O anlamış olur asayiş kamerası kabilinden saniye saniye kaydedildi.

Yurt önünde tekme tokat kavga
22-10-2021 17:34

Olay, 19 Ekim Salı haset Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) İzmit ilçesinde eş mektepli yurdunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 6 nefis ekipman vakfın önünde pankart açarak taşkınlık çıkardı. Sesleri duyarak dışarıya çıkan diyar görevlileri ise şahısları sakinleştirmeye çalıştı. Slogan atmaya bitmeme fail ekipman ile diyar görevlileri ortada çatışma yaşandı. İhbarla fenomen hesabına manşet ekipleri irsal edildi. Şahıslar üzerine kabahat duyurusunda bulunuldu.

"Sözlü ve fiziksel tacizde bulundular"
Olay anını özetleyen Yurt Müdürü Yavuz Altınışık, "6 nefis ekipman pankart açarak ortak ekipman iftiraları içre barındıran çarpıcı sözler attılar. Biz de dışarıya çıkıp ne yaptıklarını sorduk, çıkarlarını çaya çağırma ettik. Ama eşhas sav kılükal atmaya bitmeme ettiler, bunun yasalı bulunduğunu düşündüler. Eylemini sürdürdükleri düşüncesince tığ de polisi araştırmak mecburiyetinde kaldık. O tam arkadaşlarımıza saldırdılar. Biz de çatışma içerisinde kaldığımız için, bizlere meydana getirilen saldırıyı savunmaya çalıştık. İlk adına namzet ve fiziksel tacizde bulundular. Konu ilerledikçe arkadaşlarımıza baş atmaya çalıştılar, çatışma yaşandı. Tarafların ki bulunduğunu bilmem ancak ekipman kendisin, 'Sol Genç' grubu adına tabir ediyor" dedi.

"Kamunun gücü ile bizlerden çaldığınız yurdu art alacağız"
TÜGVA Kocaeli İl Temsilcisi Avukat Yasin Kaplan ise vakıf adına şahısların budunsal kökenine ve siyasal görüşüne bakmadan, 10-35 gözyaşı arasındaki erler düşüncesince çalıştıklarını belirterek, "Maksadımız, ülkemizin ulusal ve tinsel değerlerini gömlek çatışması gözetmeksizin doğacak nesillere aktarabilmek. Bu amaçla birtakım ameliyat yapıyoruz. Biz öğrencileri camilere de götürüyoruz, bu da birtakım siyasal grupların hoşuna gitmiyor. Bunu cızıktırmak düşüncesince de bizim imkanlarımızı, faaliyetlerimizi eleştiriyorlar. Salı haset meydana mevrut fenomen da bu kapsamda meydana getirilen ortak eylemdi. O gündüz buraya mevrut eşhas sloganlarında, "Biz buraya öğrencileri, halkı indireceğiz. Kamunun gücü ile bizlerden çaldığınız yurdu art alacağız ve kamuya doğrulama edeceğiz" diyorlar. Belki siyasal materyal yapılmaya çalışılıyor ancak bu siyasal malzemenin temelinde gençlerin olmaması lazım. Bizler yaptığımız tek faaliyette gençlerimize 'katılacaksınız' niteleyerek ıztırar katiyen getirmiyoruz, ağız ağıza hasbilik esası. Evet tığ Kuran, hadis, görgü derslerimizi veriyoruz ancak bunlar bizim ulusal ve tinsel değerlerimiz. Biz, bu değerlerimizi nesillerimize aktarmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Gençlerimizi materyal adına kullanan ziyasız elleri kınıyoruz"
Vakıf adına siyasal propagandalara verilen kaldıklarını kaydeden Kaplan, şu şekilde konuştu:
"Yaşanan bu lezzetsiz fenomen hasebiyle öğrencilerimizden tek tek kusur diledik. Bizler yaptığımız diyar mülakatlarında güçlü gençlerimize, 'Siyasi yan değiliz, sizlere de ortak yan aşılamayacağız. Bizim sizden tek isteğimiz, hemen diyar kurallarına uymanız' diyoruz. mesela fenomen haset matbuat açıklaması yaptık ve açıklamada tek güçlü mektepli kardeşimiz yoktu. Kesinlikle ayrımcılık, insanoğlu himmet kabil şeyler katiyen bahis konusu değil. Demek ki akilane işler yapıyoruz ki bu derece saldırılara verilen kalıyoruz. Biz bunlardan çelim alırız. Siyasi propagandalar illa yapılacak ancak tek isteğimiz çoluk çocuk buna aygıt edilmesin. Gençlerin kıygın olmasından utanıyoruz. Gençlerin noktayı üniversiteler, okullar, kütüphaneler, camiler olmalı. Kesinlikle siyasal sahalar olmamalı. Gençlerimizi materyal adına kullanan ziyasız elleri kınıyoruz."

Huriye Ferah Vanlı - Cihan Atik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?