Teknoloji

Yolda bulduklarıyla öyle şeyler yapmış oldu ki gören inanamıyor

Bursa'da birlikte esnaf yolda bulmuş olduğu rastgele ürünle dünkü teknolojik aletler geliştirdi. Evini yaşamını kolaylaştıracak aletlerle donattı.

Yolda bulduklarıyla öyle şeyler yapmış oldu ki gören inanamıyor
17-03-2022 14:15

Uzun seneler Mustafakemalpaşa ilçesinde esnaflık önleyen Hüsnü Yıldırım, zor olduktan sonraları ilçeye ilişkin Karapınar köyüne yerleşti. Köyde gezerken bulmuş olduğu hurda malzemelerden ve dikme kütüklerinden yetişle maşa ve malzemeler yapıyor. Eski terzilik makinesinden koz kıracağı, çıpa hurdalardan fide ekmeye aparat, taşlardan köye pınar önleyen herhangi müşterek güzeşte gündüz meydana getirdiği malzemelere yenisini ekliyor.

Yerde bulmuş olduğu on paralık müşterek malzemeyi müsriflik etmeyerek onunla yaşamını kolaylaştıracak aletler yapıyor. Köyün ormanlarında bulmuş olduğu kurumuş dikme kütükleriyle ise ayrışık iskemle ve masa ile bezemeli mahsulat yaptı. Bu meydana getirdiği ürünleri ise çevresindeki kişilere bağış ederken havale gelmesi yerinde akla yatkın fiyatla satışını yapıyor. Bu vakte derece yüzlerce verim önleyen becerikli yurttaş bunların bazlarını evinde sergilerken kimilerini ise kullanıyor.

Çocukluğundan itibaren toy şeyler geliştirmeyi sevdiğini tabir fail Hüsnü Yıldırım, "Elime güzeşte hurda malzemelerle toy müşterek şeyler yapmayı seviyorum. Hurda malzemeden aşırı sayıda maşa geliştirdim. Ayrıca ormandan topladığım döşenmemiş dikme asıl ve gövdelerinden aşırı sayıda masa iskemle yaptım. Bunları sevdiğim kişilere bağış ediyorum. Sipariş sağlayan olursa onlara tutarı karşılığında yapıyorum. Evimde aşırı sayıda el işçiliğiyle işlenmiş verim var, hazırlamaya bitmeme edeceğim" dedi.

Burak Türker
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?