Asayiş

Yolcu uçağı kara saplandı, uçuş 2,5 saat sonra gerçekleşti

Malatya'dan İstanbul'a gidecek bulunan geçici uçağı pistte kara saplanınca uçuş müşterek müddet ertelendi. Pistin iş makineleri çeşidinden temizlenmesinin arkası sıra tayyare tehirli kendisine uçuşunu gerçekleştirdi.

Yolcu uçağı kara saplandı, uçuş 2,5 saat sonra gerçekleşti
20-01-2022 16:29
2 gündür kar altında bulunan Malatya'da karayollarındaki ulaşımın aksamasının birlikte havayolu ulaşımında da devir hin aksamalar meydana geliyor. Son yerine Malatya- İstanbul seferini meydana getirecek geçici uçağı piste çıkınca birlikte müddet sonra kara saplandı. Bu vaziyeti birtakımı yolcularda toplumsal iletişim araçları hesaplarından paylaştı. Bir geçici yaşanmış bulunan bu hatıra “Pist kar ve buz temizliği, tayyare piste çıkmadan yapılmamaktadır mı? Uçak piste çıktığında kaydı, uçağı kurtarmaya mevrut push back uzlaştırıcı kaydı, payan pisti temizliyorlar” ifadesi ile paylaştı.

Piste meydana getirilen temizliğin peşi esna 11.50'te kalkışı planlanan Türk Hava Yolları (THY) uçağı saat 14.36'da kalkış yaparak İstanbul Mustafa Kemal Atatürk Hava Limanına akıllıca yola çıktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?