Gündem

Yol ortasındaki bu caminin yolu yok

Bursa'da köprülü kavşağın dört dörtlük ortasında küsurat zamanı camiye giderken yurttaşlar ahiret yolculuğu tehlikesi ile üzerine karşıya kalıyor.

Yol ortasındaki bu caminin yolu yok
31-10-2021 10:33
Çatalfırın semtinde 15. yüzyılda nesir edilen Veled-i Saray Camii'nin bugünlerde ciharıyek yanından yol, üstünden ise güreşçi köprüsü geçiyor. Trafiğin ortak saniye caba durmadığı bölgedeki camiye çabucak ast geçidin içerisinden merdivenlerle ve Altıparmak istikametindeki degaje ve hareketli yolu aşarak ulaşılabiliyor. Diğer cephelerden ise caminin etrafı bariyerlerle çevrili. Güvenli bulunan ast geçidin içerisindeki merdivenleri ise hem eller bulamıyor bununla birlikte yaşlılar ve engelliler kullanamıyor.

Dikkatli olanlar yahut esnafa soranlar ast geçidin içerisinden geçerek caminin kapısını bulabilirken, bulamayanlar ise çabucak cari trafiği ve sert bariyerleri aşmaktan apayrı ilaç bulamayarak, ezilme tehlikesine karşın menfaatlerini vasıtaların arasına atıyor. Her gündüz nice yurttaş ezilme tehlikesi atlatırken, kalın pıtrak yaralananlar da oluyor. Vatandaşlar, "İnsanlar bu camiye girebilmek düşüncesince sıradan ortak çevreyi dolanıyor. Dolanma esnasında da trafikte teessürat oluyor. İki ay geçmiş ortak arkadaşımıza uzaktan geçe otomobil çarptı, ayağı sakatlandı. Buraya aklık ortak yol açılmasını dileyiş ediyoruz" dedi.

Cemaatten Ali Hakyemez, "Bu caminin sabah akşam cemaatiyim. Öğle ve ikindi namazları düşüncesince buraya sabah akşam gelmekteyim. Fakat caminin yolu yok. Şimdiye derece kazasız belâsız geldik fakat artık ne olacak bilemeyiz. Her ân otomobil çarpabilir, zira piyade geçidi yok. Burada ast geçitte merdivenler bulunan ortak arazi var, ordan da tekerli iskemle ile mevrut mânialı yahut buğulanmış topluluk buraya gelip salat kılamıyor. Karşıdan karşıya geçiyoruz, bariyerlerin üstünden atlıyoruz. Arabaların bizlere dövme korkusu ile camiye ulaşıyoruz. Sıkıntıdayız ve yetkililerden ortak hal bekliyoruz" dedi.

Başka ortak vatandaş, "Camimizdeki gerçek sıkıntı, ast geçidi buğulanmış şahısların kullanamaması. Bastonlarla akın etmek baş döndürücü güç oluyor. Demirlerden inmek şimdi zor. Alt geçitten devrolmak de baş döndürücü zor. Ayrıca camimizin istinas sorunu de var. Merkezde olmamıza karşın sorunlarımız halledilmiyor. Yetkililerden iane bekliyoruz'' dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?