Asayiş

Yeşil reçete operasyonunda 4 tutuklama

İzmir'de jandarma ekiplerince çökertilen, aralarında doktor, eczacı ve narkotik tacirlerinin bulunmuş olduğu 'yeşil reçete' şebekesi üyeleri adliyeye gönderme edildi. Şüpheliler ortada mevcut 2 hekim ve 2 narkotik satıcısı tutuklanırken, 12 kuşkulu adli arama üzere başıboş

Yeşil reçete operasyonunda 4 tutuklama
15-10-2021 23:44

Jandarma Genel Komutanlığı (KOM) Daire Başkanlığı ve İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, sem tacirlerinin narkotik bağımlısı bulunan fakat narkotik maddelere ulaşamayan şahıslara yeşil reçeteye yayımcı psikiyatri haplarının satılmış bulunduğu bilgisi için emek vermek başlattı.

Dedektif kadar etkin jandarma ekipleri, 3,5 ay devam eden beceri ve fiziksel takibin ardından, 12 Ekim tarihinde İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının emirleri doğrultusunda Buca, Balçova, Karşıyaka, Karabağlar, Konak, Güzelbahçe, Narlıdere ve Urla ilçelerinde 199 jandarma çalışanının katılımıyla eş anlı operasyon düzenledi.

Olayla ilgilendiren 26 şüpheliye müteveccih meydana gelen operasyon kapsamında, adreslerde meydana getirilen aramalarda, 808 sayı Pregabalin aktif fiil maddeli ilaç, 7 bin 78 sayı reçete, 2 bin 42 sayı etiket fotokopisi, 1 sayı mal tutma makinesi, baş döndürücü sayıda sayısal malzeme ve doküman ele geçirildi. Operasyon kapsamında kusur örgütü üyesi bulunduğu değerlendirilen 2 doktor, 7 eczane sahibi, 11 eczane çalışanı, 1 hekim çalışanı, 1 hekim eşi ve 4 irtibatçı/satıcı kazanmak kıl payı mecmu 26 zanlı gözaltına alındı.

2 hekim ve 2 narkotik satıcısı tutuklandı

Olayla ilgilendiren gözaltına tahsil edilen 26 şüpheliden 10'u jandarmadaki ifadelerinin arkası sıra başıboş bırakıldı. Aralarında 2 doktor, 6 eczacı, 1 hekim eşi, 1 hekim çalışanı, 3 eczane mensubu ve 3 narkotik satıcısı kazanmak kıl payı mecmu 16 zanlı ise adliyeye atıf edildi. Adliyeye atıf edilen şüphelilerden 2 hekim ve 2 narkotik satıcısı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, başka 12 zanlı ise adli arama şartıyla başıboş bırakıldı.

Ali İhsan Çiftçi
 

İLGİLİ HABER
Eren-13 operasyonları kapsamında 3 yıldırıcı kuvvetsiz duruma getirildi Eren-13 operasyonları kapsamında 3 yıldırıcı kuvvetsiz duruma getirildi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?