Ekonomi

Yemeksepeti'ne 'Banabikurye' şoku

Türkiye pazarına 2017 senesinde “Banabikurye” markasıyla giren arsıulusal çabuk teslimat platformu Dostavista‘nın, Yemeksepeti'ne üzerine “Banabi” markasının kullanımından çevre açtığı davada boşluk değişmeyen verildi. Mahkemeye uyarınca Yemeksepeti, 2 milyon 500 bin T

Yemeksepeti'ne 'Banabikurye' şoku
17-12-2021 17:05

Teslimat sektörüne himmet ve nitelik kazandırma misyonu ile 6 kentte kuryeler ile kullanıcıları ortak araya getiren teslimat platformu Banabikurye, sahibi bulunduğu “Banabi” markasının Yemeksepeti kabilinden müsaadesiz kullanılması zımnında İstanbul 1'inci Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde bellik tescilinin iptali, markaya tecavüzün tespiti ve ödence ihtiyari mesele açmıştı. İki senedir bitmeme fail davada perşembe haset aralık değişmeyen verildi ve mahkeme, müsaadesiz kullanımın Banabikurye'nin imge ve itibarını zedeleyecek seviyede bulunduğu öne sürülen nedeni ile Yemeksepeti aleyhine aralık değişmeyen verdi. Verilen aralık değişmeyen sonra Yemeksepeti'nin, Banabikurye'ye gebe oranda ödence ifa riskinin arttığı görülüyor.
Mahkeme kararını değerlendiren Banabikurye Ülke Müdürü Arda İpekçi, bellik hakkının ihlali döneminin teslimat teknolojileri dalında reis firmalardan Banabikurye'nin düzenlenen ve dizgeli büyümesi sırasında karşılaşılan iri ortak mesele olduğunu, Banabikurye markasının tüketiciler nezdindeki farkındalığının hata yönlere gitmesine faktör kendisine çıkarlarını ehemmiyetli seviyede zarara uğrattığını ve bundan ötürü mesele açtıklarını belirtti. Mahkemenin aralık kararından çevre memnuniyetlerini tamlayan İpekçi, bundan ahir süreçte Banabikurye'nin büyümesi ve gelişim göstermesi düşüncesince çalıştıklarını, önlerindeki ortak engeli hâlâ aştıklarını ve süreçte kararlılıkla ilerleyeceklerini de başkaca bildirme etti.
Ara değişmeyen ile beklenir ödence düşüncesince hesaplama döneminin başlamış olacağı 2022 Mayıs ayında, geçmiş evresinin tamamlanması beklenir yargılamanın arkası sıra Yemeksepeti'nin web sitesinde, uygulamasında ve toplumsal iletişim araçları hesaplarında “Banabi” markasının kullanımının rastgele ortak ahenk olmaması şeklinde sonuç bulması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?