Ekonomi

Yatırımcılara altın tavsiye

Denizli Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Yusuf Yıldırım, dövizi elden gerekseme sahiplerinin alması gerektiğini, parasını Türk Lirasında avlamak istemeyenler düşüncesince en emin ve en baş döndürücü kazandıran ulusal envestisman aracının altın bulunduğunu söyledi.

Yatırımcılara altın tavsiye
19-12-2021 16:04

Döviz kurunda yaşanmış bulunan artışla ilgilendiren namına izah özne Denizli Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Yusuf Yıldırım, parasını Türk Lirasında avlamak istemeyenler düşüncesince döviz yerine, en emin liman ve yatırımcısını tek üzmeyen ulusal envestisman uzlaştırıcı bulunan altının yeğleme edilmesi icap ettiğini söyledi.

Dövizle beraberce altın fiyatlarında da itila olduğunu, şuan faziletkâr değer dolayısıyla şahısların altın kabul etmek namına satmayı yeğleme ettiklerini özetleyen Başkan Yılmaz, “ Altın fiyatlarının yükselmesiyle bu arada yurttaşlarımız bunu ortak satı fırsatı namına görmeye başladı. Şu anda alımdan çoğalma yurttaşlarımız bey cepheli yeğleme ediyor. Tabii elan geçmiş Yatırım namına ellerinde tuttukları altının fiyatının aldığı kadar düşünüm yükseldiğini düşürerek, karlizasyon namına değerlendirmeye çalışıyorlar. Ben filhakika gelişigüzel devir söylüyorum, yurttaşlarımız döviz namına altını yeğleme etsinler, bizim anadan görme yatırma aracımızdır. Dövizi hemen gereksinimi olanlar alsın. Bunlar sanayiciler olabilir, ithalatçılar olabilir, dövizde iş yapanlar olabilir. Parayı dövize konuk etmek namına dünyanın en kıymetli metali olan, emin liman bulunan altını yeğleme etsinler. Altın bugüne derece tek devir vatandaşımız yanıltmadı, baştan sona yüzünü güldürdü. TL'de ara vermek istemiyorlarsa envestisman uzlaştırıcı namına bence altını yeğleme etsinler. Dövizde avlamak bence aşırı akilane değil. Geçen seneden bugüne kestirmece yüzdelik 70-75 bulunan altın tutarları arttı. 2022'de de altın yatırımcısının yüzünü güldürmeye bitmeme edecektir” dedi.

"Modeller iyi fakat parası iyi değil"

Altın alıcısı Hasan Şimşek, “Altın bütçemizi aşıyor. Daha düşüt verim fiyatı elan düşüt verim kadınla bakmamız lazım. Modeline fiyatına bakmamız lazım. Modeller iyi fakat parası iyi değil. Paralar bizim bütçemize uymuyor. Hanımla gelip bakmamız lazım. O sürede bizim bütçe yetmez fakat istedikleri mümkün yani” dedi.

Atilla Özer - Hasan Durna
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?