Asayiş

Yaşlı kadına FETÖ tuzağı kuran dolandırıcılar yakalandı

İzmir'in Çiğli ilçesinde menfaatlerini kolluk yerine tanıtıp, nemli hanımı 'adınız FETÖ'ye karıştı' sanarak dolandıran şüpheliler, kolluk ekipleri kabilinden kıskıvrak yakalandı. Adliyeye irsal edilen şüpheliler çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yaşlı kadına FETÖ tuzağı kuran dolandırıcılar yakalandı
06-11-2021 11:00

Dolandırıcılar, 4 Kasım haset ilçede oturan Ş.K.'ya, (81) aşırı duyurulmayan müşterek FETÖ/PDY (Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) dosyasında isminin geçtiğini, evindeki bezek eşyalarından inç izi katılması gerektiğini, adresine doğacak olan çıplak polislere bezek eşyalarını doğrulama etmesi icap ettiğini söyledi. Yaşlı kadın, ticari göçüm ile mevrut kişilere içinde mülk ve bezek eşyalarının yer aldığı çantayı doğrulama ettiğini söyleyerek, şikayetçi oldu.

Dedektif kabil iz sürüldü

Ş.K. isminde sanlı nemli kadının şikayeti ilişkin manşet ekipleri, beceri ve fiziksel izlem başlattı. Şüphelileri belirlemek düşüncesince hafiye kabil iz devam eden manşet ekipleri, ticari taksinin plakasını öğrenerek, taksinin Bornova'da müşterek durağa ilişik bulunduğunu belirledi. Ticari göçüm sürücüsü V.K. ile mülaki manşet ekipleri, nemli kadının adresinden, içinde bezek eşyaları ve paraların bulunmuş yer aldığı çantayı alan şüphelilerin N.Y. ve D.Y. bulunduğunu belirledi. Şahısların eğleşme ve iş noktayı adresleri ile gidebileceği bölgeleri didik didik arama fail ekipler, 2 şüpheliyi çanta ile beraberce yakalayarak gözaltına aldı. Taksi sürücüsü V.K. de manşet ekiplerince gözaltına alınarak ifadesi kırılmak kıl payı emniyete götürüldü.

Çanta içinden cevahir ve nukut çıktı

Polis ekipleri çeşidinden çanta içinde meydana getirilen aramada, nemli kadına ilişik kısaca 50 bin teklik mesabesinde giranbaha ve pırlantadan oluşan mücevherat ile bin 300 teklik mülk ele geçirildi.
Yaşlı hanımı FETÖ bahanesiyle dolandırdığı suçlamasıyla adliyeye gönderme edilen N.Y. ve D.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Taksi sürücüsü V.K. ise adli arama şartıyla başıboş bırakıldı

Ali İhsan Çiftçi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?