Gündem

Yaş 80 demediler akıllı telefon öğrenip selfie çektiler

Yaşlı teyzeler, öğrenmenin yaşı namevcut niteleyerek Altındağ Belediyesinin açmış olduğu kursta akıllı telefon kullanmayı öğrendiler. Yakınlarını görüntülü aradılar, e-Devlet'ten HES Kodu aldılar ve beraberce selfie çekmeyi de boşlama etmediler.

Yaş 80 demediler akıllı telefon öğrenip selfie çektiler
20-11-2021 13:40

Ankara Altındağ Belediyesi Aydınlıkevler Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi, 2 sene ilk oluşturulan fakat pandemi zımnında kapanan kursları baştan başlattı.

Bu kapsamda 4 haftadır bitmeme fail akıllı telefon öğrenme kursunda görgü bilimi bilimi gören buğulu teyzeler, hem akıllı telefon kullanmayı öğreniyor, hem günce işlerini hallediyor.

Kursa iştirak sağlayıcı kadınlar, hem yakınlarını görüntülü arıyor bununla beraber ünlü ileti atıyor. Bazıları e-Devlet uygulamasına girerek HES kodu alıyor, bazılarıysa telefondaki uygulamalardan afsun öğreniyor. Öğretmenin tahtaya yazdıklarını biricik on paralık derece alanlar hepyek uyguluyor. Akıllı telefon kullanmayı öğrendiklerinden ötürü bahtiyar olduklarını dile getiren kursiyerler, herkesi bu mevzuda hassas olmaya çağırdı.

Kursiyerlerden Esin Karakaya, “Buraya geldiğim düşüncesince aşırı mutluyum. Bilmediğimiz şeyleri bellemek istiyoruz. Yaşımız erkeğe ilerledi. Çocuklarımız yanımızda olsa filhakika asistan olacaklar. Onlar evli ve dışarıda oldukları düşüncesince hakeza müşterek yere ihtiyacımız var. Çocuğum karşımda üzere oldu. Çok sevinçliyim” dedi.

“Telefon uzağı yaklaşan yapıyor”

Telefonuyla sevdiklerine ileti yazan kursiyer Fatma Kavrıker, “Uzağı yaklaşan ediyor telefon. Hele görüntülü görüşmelerimizde bu pandemi devrinde aşırı yararını gördüm. Bankalar olsun, öbür gereksinimlerimizi gidermemiz açısından olsun, bu pandemi itibarıyla ve değme bakımdan bizlere asistan oluyor. İşaretleme yönünde değme şeyi bilemediğim düşüncesince behemehâl iane alıyordum. İnşallah bundan hakeza zat taleplerimi karşılamaya çalışacağım” diyerek konuştu.

e-Devlet uygulamasına girerek işlerini düzelten müşterek öbür kursiyer Hatice Pamuk ise “Çok iyi müşterek şey. Öğrenmenin yaşı yok. Her devir bellemek lazım. Teknolojinin arkasında değil daima ilerisinde kazanmak lazım. Bütün her insana öneriyorum. Bir başkasına eksikli olmamak iyi müşterek şey. Kendi işini kendin yapmak, çıkmak aşırı iyi müşterek şey” laflarını kullandı.

“Akıllı telefon bizlerden akıllı”

Kursiyerlerin ortada yaşı en şişman bulunan 80 yaşındaki Kübra Tipi ise düşüncelerini şöyleki dile getirdi:
“80 yaşındayım. Oğlum bana telefon aldı. Torunlarım mevcut İstanbul'da. Kardeşlerim dünya dışında. Onlarla görüntülü konuşuyoruz. Baştan aşırı ağır he fakat muahharen aşırı kıvançlı oldum. Kursumuz aşırı yararlı oldu. Belediyemize de teşekkürname ediyoruz, sağlıklı olsunlar. Telefonda ileti alıyorum, leziz cumalar diliyorlar. Ben de onlara karşılık yazıyorum. Akıllı telefon filhakika bizlerden akıllı. Biz de onunla yarışmaya çalışıyoruz. Yaşımız gelecek bulunduğu düşüncesince az buçuk da zorlanıyoruz fakat aşırı da faydalanıyoruz.”

Akıllı telefon kursunun öğreticisi Yasemin Çakır, ağırşak karşı şu cümleleri kullandı:

“Öncelikle, gözyaşı adına seslenme ettiğim müşterek kamet değildi aslında. Ama kendimi burada elan da gençleşmiş hissediyorum. Çok mutluyum. Genel açıdan baktığımız zaman, telefon öğretmenin haricinde esasta sahn dersi alıyorum. Kursumuz kısaca 4 haftadır bitmeme ediyor. İlk geldiklerinde telefonda ileti yazmayı, başkasını aramayı yahut rastgele müşterek biçimde müşterek siteye girmeyi nazar boncuğu biçimde bilmiyorlardı fakat şu anda adım adım hepsini öğreniyoruz. Gençlere taş çıkartacağımızdan eminim. Alışılmışın haricinde müşterek durum. Gençlerimize seslenelim, yaşlılarımıza değme devir akıllı telefonu öğretelim, onlara eş çıkalım.”
Akıllı telefon kullanmayı öğrenen kursiyerler daima baş başa selfie çekmeyi de boşlama etmediler. Altındağ Belediyesi Aydınlıkevler Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi, birbirinden ayrımlı kurslarıyla eğitimlere bitmeme ediyor.

Ali Nargüner - Oğuzhan Halil Özbek - Sadettin Aliusta
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?