Sağlık

Yabancı acil tıp uzmanlarından Türkiye'nin 'acil servis yönetimi'ne övgü

Yabancı acil tıp uzmanları, Türkiye'nin acemi kimse koronavirüsle uğraş sürecindeki "acil servis yönetimi"nden övgüyle bahsetti.

Yabancı acil tıp uzmanlarından Türkiye'nin 'acil servis yönetimi'ne övgü
26-10-2021 12:25
Antalya

Bazı kongrelere eklenmek düşüncesince Antalya'ya mevrut Uluslararası Acil Tıp Federasyonu Klinik Uygulama Komitesi Eş Başkanı Eric Revue, AA muhabirine, Fransa Lariboisiere Hastanesi Acil Servisine de riyaset ettiğini, acil servis yönetiminde bilirkişi bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin misafirperverliğinden etkilendiğine yer veren Revue, nice ülkede kongrelere katıldığını fakat Türkiye'deki acil tıp kongrelerinin elan değerli olduğunu, gailesiz hekim ve hemşirelerin ameliye etme olanağı bulduğunu anlatım etti.

Revue, acil servis girişlerinin en birlikte tomar bulunmuş olduğu ülkelerden birinin Türkiye bulunduğunu belirterek, "Aşırı cıvıl cıvıl acil servislerde yönetimin ne yapılması icap ettiğini Türk meslektaşlarımızdan öğreniyoruz. Türkiye bu mevzuda birlikte tomar iyi. Sizin birlikte günde baktığınız pestil sayısı binlerle anlatım edilirken bizim azami 200 kişidir. Türkiye'de baş döndürücü cıvıl cıvıl acil servislerde ne çalıştıklarını, ne yaptıklarını bellemek düşüncesince ehemmiyetli birlikte okazyon buldum." diyerek konuştu.

Fransa'da evvel Kovid-19 olayları görülmeye başlandıktan sonraları derin başvurulara şaşırdıklarını vurgulayan Revue, "Daha evvela acil servise on paralık bu denli birlikte tomar sayıda müracaat eden pestil görmemiştik. O nedenden evvel evrede ne yapacağımızı şaşırdık lakin şu anda Fransa'da koronavirüsün sonuna geldiğimizi düşünüyorum. Etkin birlikte ilkah programı yürütülüyor." dedi.

"Amerika'da Kovid-19 hala bizi zecrî birlikte süreç"

Eski ABD Acil Tıp Derneği Başkanı ve Alabama Üniversitesi Öğretim Üyesi müderris Paul Kivela de Türkiye'ye üçüncü kat geldiğini, buradaki insanoğlu arasındaki etkileşimin güzel bulunduğunu söyledi.

Kongrede öğrendiği emekleri ABD'de bilgelik insanlarıyla paylaşacağını özetleyen Kivela, şöyleki konuştu:

"Amerika'da Kovid-19 hala bizi zecrî birlikte süreç. Kovid-19'un üçüncü dalgasındayız ve bir çok insanoğlu telkih olmayı reddediyor. Bunun birlikte çor olduğuna inanmıyor. Amerika'da koronavirüsü siyasal yerine görüyorlar lakin bu rahatsızlığı ilmî anlamda değerlendirmemiz gerekiyor, siyasal anlamda değil. Kovid-19'u Türkiye güzel yönetti. Bilim adamı olarak, Türkiye'nin bu konudaki başarısından alım çalım duydum. Dünyadaki öteki ülkelerden elan iyiydi. Türkiye'de insanoğlu haklarına elan birlikte tomar saygılılar."

Artık Kovid-19 ile yaşam sürmeyi bellemek gerektiğine dikkati çekici Kivela, "Uzun birlikte müddet elan koronavirüs bizimle olmaya bitmeme edecek. Çoğu insanoğlu telkih olmayı onama etti ve aşılandı. Büyük birlikte bölümü da rahatsızlığı geçirdi, böylecene muafiyet kazandı. Bu sebeplerden ötürü olaylar azalışa geçti." ifadesini kullandı.

"Salgına en müheyya birimdik"

Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, Kovid-19'dan evvela günce 3 binin üstünde antre eden acillerin bulunduğunu dile getirdi.

Yoğunluğa alışmış olunca müstevli sürecinde zorlanmadıklarını tamlayan Cander, "Kovid-19'un evvel günlerinde Avrupa'da afiyet sistemi yıkılma evresine geldi. İtalya'da, İspanya'da ayrıca Amerika'da hakeza oldu. Neden? Çünkü onların acil servislerinde günce 100 hastaya bakılırken bizim acil servisler 3 bin hastaya gereğince tasarım edilmişti. Dolayısıyla kılıç senelerdir cıvıl cıvıl acil servisleri yönetiyorduk. O nedenden salgına en müheyya birimdik." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?