Gündem

Yaban keçilerinin envanteri çıkartılıyor

Adıyaman'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri ıssız yaşamının ehemmiyetli unsurlarından biri bulunan ıssız keçilerinin envanterini çıkartıyor.

Yaban keçilerinin envanteri çıkartılıyor
18-12-2021 09:29

Yaban keçilerinin sayımını gerçekleştirmek düşüncesince geceden yola çıkan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri sabahın geçmiş ışıklarıyla beraberce rakımı faziletli dağlık yerlere ulaşıyor.

Yaban keçilerinin bulunmuş yer aldığı alana yaklaşan yerde araçlarını otopark edip, acı yakıcı takımlar kahvaltılarını burada yapıyor. Gün ağarınca çandır keçileri takımlar kabilinden ad başlıyor. Yaban keçilerinin envanteri ve popülasyonunu yakalamak düşüncesince dürbünler ile kilometrelerce uzaktaki keçilerin yaşını, cinsiyetini ve sahasını belirliyor. Ekipler dayanıklı şita şartlarına aldırış etmeden müşterek bölgeden bambaşka alana geçerek, karlı alanlarda de sayımlara bitmeme ediyor. Bir hafta sürecek bulunan Adıyaman'da ki çandır keçilerinin envanter çalışmasıyla eş ve işveli keçilerin rakamları yaşlarıyla beraberce belirlenecek.

Adıyaman'da çandır keçilerinin yaşamış yer aldığı Koru, Hisar-Şengil, Halluf, Zivar, Ulubaba, Olgunlar, Meydan, Akdağ, Çekirge, Akçalı ve Sincik Şahkolu alanlarında eski senelerde meydana getirilen sayımlarda çandır keçisi sayısının 3 binin üstünde yer aldığı biliniyor.

Ahmet Arslantaş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?