Dünya

Xi Jinping: 'Çin ile ABD dünya barışı ve huzuru düşüncesince çalışmalı'

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Amerikalı mevkidaşı Joe Biden'ın talebi hesabına meydana gelen videoteyp konuşma görüşmesinde, “Çin ile ABD dünya barışı ve huzuru düşüncesince çalışmalı” dedi.

Xi Jinping: 'Çin ile ABD dünya barışı ve huzuru düşüncesince çalışmalı'
18-03-2022 19:47

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ABD Başkanı Joe Biden ile müşterek videoteyp konuşma görüşmesi gerçekleştirdi. Çin Devlet Başkanı Xi, Ukrayna krizinin Çin'in kullanmak istediği müşterek obje olmadığını belirterek, çatışmanın hiç kimseye kâr sağlamayacağını ve arsıulusal topluluğun en baş döndürücü bedel vermesi müstelzim şeyin barış ile düzenlilik bulunduğunu bildirdi. Devlet Başkanı Xi, “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) sürekli üyeleri ve dünyanın önde mevrut dü ekonomisi olarak, sadece Çin-ABD ilişkilerini akıllıcasına yolda ilerletmekle kalmamalı, bire müşterek sürede arsıulusal sorumluluklardan payımızı almalı ve dünya barışı ile huzuru düşüncesince çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.
Çin Devlet Başkanı Xi ve ABD Başkanı Biden ortada meydana gelen görüşme, geçtiğimiz teşrinisani ayında planlı Çin-ABD mevhum zirvesinden buyana dü önder arasındaki geçmiş musahabe oldu. O tarihten buyana arsıulusal bölgede yaşanmış olan dünkü gelişmelere dikkati çekici Devlet Başkanı Xi, barış ile kalkınma eğiliminin ağır zorluklarla gönül rahatlığı karşıya bulunduğunu ve dünyanın istikrardan ırak bulunduğunu belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?