Sağlık

'Vitamin kaynağı Trabzon hurmasını tüketirken miktarına nazarıitibar edin' uyarısı

Of Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Şaban Uysal, 'Lifli yapısıyla kusursuz birlikte erke kaynağı bulunan Trabzon hurmasının 'azı karar, bir aşırı zarar' mantığı ile tüketilmesini öneriyoruz. Bir anda baş döndürücü birlikte tomar tüketilmesi ayrışık sorunlara sefer aç

'Vitamin kaynağı Trabzon hurmasını tüketirken miktarına nazarıitibar edin' uyarısı
01-12-2021 14:05
Trabzon

Zengin C vitamininin beraberinde nice mineral içeren, gani lifli Trabzon hurmasının baş döndürücü birlikte tomar tüketilmesi yerinde midede taşlaşmış gıda artığına dönüşebilme ihtimalinin delik uğrunda bulundurulması önerildi.

Of Devlet Hastanesi Başhekimi, umumi cerrahi uzmanı Opr. Dr. Şaban Uysal, AA muhabirine, ahali ortada "cennet hurması" adıyla da tanıdık Trabzon hurmasının adeta erke ve vitamin kaynağı birlikte şita meyvesi bulunduğunu söyledi.

Tezgahlarda teşrinisani ve aralıkta çokça tanıdık Trabzon hurmasının A, B, B1, B2, B3 ve C vitaminleri, çinko, çıpa ve kalsiyum neredeyse ayrışık mineralleri içerdiğini tamlayan Uysal, katıksız şekerleri de barındırdığını aktardı.

Uysal, bu meyvenin antioksidan maddelere eş olduğuna ayraç ederek, hassaten içeriğindeki beta karotenin rüyet hakkında baş döndürücü müspet tesirleri olduğunu, ten kuruluğunun önüne geçerek ten gençleşmesi sağladığını anlattı.

Bağışıklık sistemi üstünde de sansasyonel bulunan beta karotenin saç sağlığı açısından faydasına dikkati çekici Uysal, meyvenin tokluk hissinden çevre kilo ita gayeli da kullanıldığını dile getirdi.

Uysal, birlikte tanesinde kestirmece 100 ısın barındıran ve yağ payı baş döndürücü bağan bulunan Trabzon hurmasının bumbar florasını düzenleyen, hazım siteminde derneşik hazım sağlayıcı ehemmiyetli birlikte gıda bulunduğunu dile getirdi.

Trabzon hurmasının "azı karar, bir aşırı zarar" mantığı ile tüketilmesini öneren Uysal, baş döndürücü birlikte tomar tüketilmesinin ayrışık sorunlara defa açabileceği uyarısında bulundu.

Uysal, şeker hastalığı payı faziletkâr meyveyi hassaten şeker hastalığı hastalığı hastalarının titiz tüketmeleri icap ettiğinin altını çizerek, "Belki açıklık öğünlerde tüketmeleri gerekir. Bunun haricinde baş döndürücü kullanıldığı takdirde reflü şikayetleri dediğimiz mide, bumbar sisteminde arada sırada tıkanıklık, bombe yapabilmektedir. Bununla alakadar yerine da baş döndürücü birlikte tomar tüketilmemesi gerekir." dedi.

Yorgunluk ve stresi yıpratıcı Trabzon hurmasının günde en birlikte tomar dü tane tüketilmesini kaynak fail Uysal, devir hin bu meyvenin baş döndürücü birlikte tomar tüketilmesine ilişkin afiyet sorunları zımnında hastaneye başvuranlar bulunduğunu anlatım etti.

Uysal, meyvenin koyu lifli yapıya eş olduğuna dikkati çekerek, göden asidi ile etkileşen liflerin etraflıca müddet atılamadığı hallerde taşlaşmış gıda artığına dönüşebilme ihtimali bulunduğunu, bunun da bulantı, ağrı, boşaltı sisteminde mesail ilkin peyda etmek neredeyse ayrışık afiyet sorunlarına defa açabileceğini vurguladı.

Yaklaşık 3 sene önce, birlikte seferde baş döndürücü birlikte tomar Trabzon hurması tüketen ferdin ayrışık şikayetlerle kendilerine başvurduğunu özetleyen Uysal, şu şekilde bitmeme etti:

"Bahçesinden biricik seferde 1,5 kilo denli semere yiyici 30 yaştaki hastamız, meşime ağrısı ve göden bulantısı şikayeti ile hastanemize başvurdu. Tetkiklerin arkası esna ameliyatla midesinden 450 gr. denli dü zerre taşlaşmış gıda artığı çıkarttık. Literatürde baş döndürücü eşsiz bu yüz olaylar oluşabilmektedir. O nedenden baş döndürücü birlikte tomar tüketilmemesi dair vatandaşlarımızı uyarıyoruz."



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?