Dünya

Visa ile Mastercard, Rusya'daki operasyonlarını askıya aldı

ABD merkezli mali misyon şirketleri Visa ve Mastercard, Rusya'daki operasyonlarını askıya aldıklarını duyurdu.

Visa ile Mastercard, Rusya'daki operasyonlarını askıya aldı
06-03-2022 02:13
Washington DC

Visa'dan meydana getirilen açıklamada, firmanın doğacak günlerde kâffesi Visa işlemlerini kapatmak düşüncesince Rusya'daki müşterileri ve ortaklarıyla baş başa çalışacağı aktarıldı.

Bu proses tamamlandığında Rusya'da maruz Visa kartlarıyla başlatılan kâffesi işlemlerin bundan sonra dünya haricinde çalışmayacağı kaydedilen açıklamada, Rusya dışındaki mal kurumları kabilinden maruz Visa kartların da Rusya'da çalışmayacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine toprak maruz Visa'nın Üst Yöneticisi Al Kelly, Rusya'nın Ukrayna'yı hasbi yere "işgal etmesinin" ve delil olunan bildirme edilemez olayların arkası sıra harekete devrolmak durumunda kaldıklarını anlatım etti.

Kelly, "Bunun altın meslektaşlarımız ve Rusya'da fariza verdiğimiz müşteriler, ortaklar, tüccarlar ve eke malikleri üstünde yaratacağı etkiden ötürü üzgünüz. Bu harp ve sulh ve istikrara müteveccih başlamış olan tehdit, değerlerimiz doğrultusunda cevap vermemizi gerektiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Mastercard'dan meydana getirilen açıklamada da bulunan çatışmanın benzeşim yepyeni yapısı ve belgisiz kazançlı müstevi dikkate alınarak Rusya'daki ağ hizmetlerinin askıya alınmasına değişmeyen verildiği belirtildi.

Açıklamada, "Rus bankaları kabilinden maruz kartlar bundan sonra Mastercard acı kabilinden desteklenmeyecek. Ülke haricinde maruz rastgele ortak Mastercard, Rus işletmelerinde yahut ATM'lerinde çalışmayacaktır." ifadesi toprak aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?