Yaşam

Vanlı gençlerin dünkü telaki mekanı: Kitap Kahve

Van'da Gençlik ve Spor Bakanlığınca hazırlanmakta olan plan kapsamında "Kitap Kahve" açıldı.

Vanlı gençlerin dünkü telaki mekanı: Kitap Kahve
01-01-2022 13:15
Van

"Millet Kıraathanesi" formatından esinlenilen Edremit ilçesindeki kafe 27 Mart 2021'den buyana ibret etkin öğrencilerden araştırı gerçekleştirmek ve kitap kıraat etmek talip tamamı insanlara yunak birlikte yassı sunuyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Edremit Belediyesi ile Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Genç (MÜSİAD) Van Şubesinin iş donanmasında oluşturulan kafede okur-yazar buluşmaları, bilimsel niteliği olan buluşmalar, türkü dinletileri kabilinden etkinlikler de düzenlenerek öğrencilerin gelişimine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Ücretsiz çay, kahve, semere suyu ve kek ağırlama edilen kafe haftanın 6 haset açıkça tutuluyor.

"Kitapseverlere içten ve yunak birlikte yassı sunuyoruz"

Genç MÜSİAD Van Şube Başkanı Burak Gültepe, AA muhabirine, Van'da 2012 yılından buyana çalışkanlık gösterdiklerini anlattı.

Eğitim, hars ve konuşma dalında da koyu çalışkanlık göstermeye çalıştıklarını tamlayan Gültepe şunları kaydetti:

"Gençlerimizin hayatına dokunacak projeleri halletmeye çalışıyoruz. 9 ay geçmiş ilimize kazandırdığımız kafenin kapıları tamamı öğrencilerimize ve yurttaşlarımıza açıktır. Üniversite, ortaöğretim ve beşinci sınıf öğrencileri haricinde kitap kıraat etmek talip yurttaşlarımız da buraya geliyor. Yüzlerce kitabın toprak almış olduğu kafede kitapseverlere içten ve yunak birlikte yassı sunuyoruz. Çay, kahve, semere suyu ve kek ikramı da parasız yapılıyor. Gençlerin elinden tutulursa yarınların iş insanları, Selçuk Bayraktarları olacaklar. Gençlerimize kâfi ki inanalım, ellerinden tutalım."

Gültepe, dernekleri içerisinde Türkiye'deki firmaların CEO'larını, ehemmiyetli iş insanlarını ve yöneticilerini kentteki gençlerle birlikte araya getirerek onları geleceğe hazırladıklarını anlattı.

Özellikle ortaöğretim ve üniversitedeki gençlerin gelecekte iş yapabilecekleri birlikte potansiyele ulaşılmalarını sağlamaya çalıştıklarını aktaran Gültepe, "Üniversitelerde 'Gençlik Buluşmaları' projelerimiz bitmeme ediyor. Van'da 47, umumi yerine da kısaca 4500'e andıran üyemiz var. Genç MÜSİAD Türkiye'de 56, dünya haricinde ise 33 noktada faaliyetlerini sürdürüyor. Gençlerin önünü ayırmak düşüncesince elimizden mevrut gayreti gösteriyoruz." sanarak konuştu.

Sahra Zilan ise hususiyet fakültesini düzeltmek düşüncesince Kitap Kahve'ye geldiğini anlatım ederek "Burada aşırı yunak ve içten birlikte yassı var. Derslerime ferah ferah çalışabiliyorum. Ücretsiz ikramlardan faydalanıyoruz. Buradaki hava insanı kitap okumaya, ibret çalışmaya heveslendirme ediyor. İlimize bu kafenin kazandırılmasında alın teri dökenlere teşekkürname ediyorum." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?