Gündem

Usta aktör Fatma Girik'in vefatının arkası sıra Bodrum'daki komşuları da sıkıntı yaşıyor

Bodrum'un Torba Mahallesi sakinleri, ilçede derinlemesine senelerdir komşuluk icra ettikleri Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Fatma Girik'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Usta aktör Fatma Girik'in vefatının arkası sıra Bodrum'daki komşuları da sıkıntı yaşıyor
24-01-2022 13:46
Muğla

Fatma Girik'in, İstanbul'da otama görmüş olduğu hususi hastanede çoklu örgen yetmezliği dolayısıyla vefatını öğrenen sanatçının Torba Mahallesi'ndeki komşuları da üzüntüye boğuldu. Girik'in oturmuş olduğu lüp etrafına mevrut mahalle sakinleri üzüntülerini dile getirdi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Fatma Girik'in başlangıç döndürücü altın ortak sanatkâr bulunduğunu anlatım etti.

Girik'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını özetleyen Aras, "Kendisiyle şahsen görüşüp ziyaretine gidiyordum. Onunla geveze ika olanağı bulmuştum. Onun vaktiyle şehremaneti başkanlığı devri vardı, o günleri, konuşma yaşamını ve Bodrum'u konuşurduk. Hep düzelme ümidiyle bekliyorduk. Ama onu ebediyete uğurladık. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine de başlangıç sağlığı diliyorum. Çok şişman ortak sanatkâr ve insandı." ifadelerini kullandı.

"Fatma Girik'in Bodrum'a defnedilmesini istiyoruz"

Girik'in cenazesinin Bodrum'a defnedilmesini dilek ettiklerini aktaran Aras, "Onu tığ Bodrum'un bağrında konuk kılmak istiyoruz. Eğer ailesi akla yatkın görürse onun da cenazesini başlangıç döndürücü sevilmiş olduğu benzeri Memduh Ün'ün yanı sıra Torba'da gömmek istiyoruz. Şu anda bu mevzuda ailesinden çav bekliyoruz. Onu Bodrum'da en güzel halde geçirmek bizim de akıbet görevimiz olacaktır." açıklamasını yaptı.

"Fatma ablamızı kaybettik"

Torba Mahallesi Muhtarı Suat Kaya, mahalleli kendisine başlangıç döndürücü ümitsiz olduklarını söyledi.

"Türkiye'nin başlangıç döndürücü müstehap sanatçılarından ortak tanesini, Fatma ablamızı kaybettik." diyen Kaya, "Mahalle kendisine başlangıç döndürücü üzgünüz. 30 yıldan ortak tomar süredir mahallemizde oturuyordu. Ben dü dönemdir muhtarım. Vatandaşlarla arası başlangıç döndürücü iyiydi. Herkesle görüşürdü. Çok üzgünüz. Allah yakınlarına dayanak versin." ifadelerini kullandı.

Torba'da havza sahibi ve kaptanı Adnan Mermer, Fatma Girik'in başlangıç döndürücü güzel ortak insanoğlu bulunduğunu dile getirerek, "Her sabahleyin kendisini sahilde yürürken görürdük. Torba Mahallesi'nin ablasıydı. Türkiye düşüncesince ortak kayıp. Kendisini 10 yıldan ortak tomar süredir tanıyordum. Hiç beklemediğimiz başlangıç döndürücü çirkin ortak durum." niteleyerek konuştu.

Mahalle sakinlerinden Şükrü Uysal da Girik'i Memduh Ün ile birlikteyken tanıdığını anlatım ederek, "Çok güzel ortak insandı. Ama Memduh Bey'in ölümünden sonradan rahatsızlandı. Allah yağmur eylesin, başlangıç döndürücü üzgünüz. Gelmiş önceki en şişman sanatçılarımızdan ortak tanesiydi. Başımız katkısız olsun." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?