Gündem

Usta aktör Fatma Girik akıbet yolculuğuna uğurlanıyor

İki güneş evvel yaşamını kaybeden eli uz aktör Fatma Girik düşüncesince Şişli Belediyesi'nde tören düzenlendi.

Usta aktör Fatma Girik akıbet yolculuğuna uğurlanıyor
27-01-2022 11:42
İstanbul

Belediyenin dinlenmelik dalında gerçekleşen törene, sanatçıyı sevenlerin beraberinde ekin zanaat ve yöntem dünyasından aşırı sayıda ad katıldı.

Törende mütekellim Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Fatma Girik'in kendisi düşüncesince aşırı hususi ortak ad bulunduğunu belirterek, "Şişli Belediye Başkanlığı vazifesini yürüttüğü dönemde, ego de Sosyal Demokrat Halkçı Partinin Şişli İlçe Başkanlığı vazifesini yürütüyordum. Kendisiyle çalışmaktan herhangi ortak devir iri ortak haysiyet duydum. Onunla aşırı altın zamanlar geçirdim. Özellikle 1994 seçimlerinde ortak buçuk ay sabahleyin 7.00'den şeb 1.00'e derece etraflı Şişli'yi yavaş yavaş dolaştık." dedi.

"Onurlu, dosdoğru ve ihtilalci ortak duruşu vardı"

Keskin, Fatma Girik'in gösteriş almış olduğu filmlerle milyonların gönlünde padişahlık kurduğunu söyleyerek, şu şekilde bitmeme etti:

"Bunu avlu görüşü ve kitleler uğrunda çizdiği sosyalist profili de besledi. Toplumsal mücadelelerde ve mezalim karşısındaki tepkilerde de Fatma Girik adı herhangi ortak daim ön plana çıktı. Madenci ilerlemesinde toprak aldı. Sendikalaşma süreçlerinde ezilmişlerin indinde kendini ve enerjisini gösterdi. Metin Göktepe cinayetinin aydınlatılması sürecinde attığı eleştiri ve çelimli adımlar hala aklımızdadır. Onurlu, dosdoğru ve ihtilalci ortak duruşu vardı. Bu duruşunu âdeta ortak vatandaş, dev ortak artist ve ortak siyasi adına hayatının sonuç anına derece korudu."

Girik'in bire ortak sürede sosyalist belediyecilik anlayışının gelişimi açısından aşırı ehemmiyetli ortak ad bulunduğunu altını çizen Keskin, "Kamu emekçilerinin sendikalaşma yasağına karşı, şehremaneti emekçilerinin teşkilatlanma özgürlüğünü tanıdıkları olan tutumu, Türkiye düşüncesince ortak ilenç noktasıdır. Belediye başkanı adına savunduğu görüşleri ve Şişli ilçesi özelindeki davranış ve uygulamaları, başta ortamında bulunduğumuz zamanımızda aşırı altın örnekler adına karşınızda durmaktadır." ifadelerini kullandı.

Muammer Keskin, Şişli'de ortak kız yurdu ile ortak kreşin Fatma Girik adıyla misyon verdiğini aktararak, adını sonsuza derece Şişli'de yaşatacaklarını söyledi.

"Türkiye iri ortak kıymetini kaybetti"

Sanatçının kardeşi Günay Girik de aşırı kalbi kırık olduklarını söyleyerek, "Diyecek ortak obje bulamıyorum. Hepimizin başı bozulmamış olsun. Ayaklarınıza sağlık. Çok teşekkürname ederim hepinize." diye konuştu.

Girik'in tinsel kızı ve yeğeni Fatma Ahu Turanlı ise "Buraya geldiğiniz, ona güzel dileklerinizi, dualarınızı ilettiğiniz düşüncesince hepinize değişik aşırı teşekkürname ediyorum, onun adına. Fatma annem Şişli'ye aşırı iş verdi. Benim çocukluğumda, Şişli Belediye Başkanıyken onu evde kıymetlendirmek aşırı zordu açıkçası. Hafta sonları üstelik evde yoktu. Sabahın yedisinde kalkıp işçilerle alternatifleri yıkamaya giderdi, çizmelerini ayağına takıp. Hepimizin başı bozulmamış olsun. Türkiye iri ortak kıymetini kaybetti." ifadelerini kullandı.

Törende ayrıca, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Çetin Keçeli, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt da artist ile ilgilendiren müzakere yaptı.

Törende, sanatçıyla ilgilendiren hazırlanmakta olan ortak videoteyp gösterildi.

Usta artist düşüncesince İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda da ortak tören düzenlenecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?