Yaşam

Üsküdarlı çoluk çocuk müftü ve imamlarla 'iki tekerlek dü dünya' sloganıyla ayaklık çeviriyor

Her piyasa bisikletleriyle sabahleyin namazına revan gençler, namaz çıkışında müftü ve imamlarla İstanbul'un zamanı camilerini ve ehemmiyetli noktalarını keşfediyor.

Üsküdarlı çoluk çocuk müftü ve imamlarla 'iki tekerlek dü dünya' sloganıyla ayaklık çeviriyor
02-10-2021 11:40
İstanbul

"İki tekerlek dü dünya" sloganıyla herhangi ortak piyasa bisikletleriyle sabahleyin namazına revan gençler, namaz çıkışında Üsküdar Müftüsü ve imamlarla baş başa zamanı camileri gezip İstanbul'un en dobra noktalarına ayaklık çeviriyorlar.

Tüm yaz süresince piyasa haset bitmeme fail etkinliklere eklenen onlarca genç, sabahın er saatlerinde kalkıp spor yapmanın ve pandemi devrinde ortak tomar görüşemedikleri dostlarıyla baş başa toy bölgeler keşfetmenin mutluluğunu yaşıyor.

Her piyasa 40'tan ortak tomar genç, Üsküdar'ın ayrımlı camilerinde sabahleyin namazını kıldıktan sonradan Üsküdar Müftüsü Esat Yapıcı'nın önderliğinde cami imamlarıyla baş başa 50-60 kilometreye vasıl dayanıklı yöntemleri katederek özellikle camiler peyda etmek neredeyse zamanı yapıları keşfediyor.

Her hafta ayrımlı ortak güzergahta ayaklık çeviren ekip, kombinezon kapsamında İstanbul'u özetleyen kitaplarla da gün kırcı şehri henüz elleme tanışıklık fırsatı buluyor.

"Bisikletin dü tekerini dü dünyaya benzetiyoruz"

Pazar günleri planlı turlar kapsamında ilkin Çamlıca Camisi'ni peşi sıra Üsküdar üstünden Hafıza 15 Temmuz Müzesini görüşme fail kısaca 40 nefis kadroya Üsküdar Müftüsü Esat Yapıcı ve Üsküdar Şemsi Sivasi Camii imamı Raif Baytar liderlik etti.

Müftü Esat Yapıcı, sabahleyin namazından sonradan bisikletle meydana getirilen spor, seyahat ve gün merakıyla harmanlanmış etkinliği AA muhabirine anlattı.

"Bisikletin dü tekerini dü dünyaya benzetiyoruz." diyen Yapıcı, "Cami gençleri ve hocalarımızla baş başa caminin esas fonksiyonunun hemen namaz kılınan ortak arazi değil ayrımsız sürede toplumsal gayeli ortak tarz bulunduğunu açıklamak düşüncesince bu organizasyonu yapıyoruz." dedi.

"İstanbul’u yaşamaya ve tanıtmaya çalışıyoruz"

Yapıcı, turlar kapsamında şimdiye derece sabahleyin namazının peşi sıra sahildeki kâffesi camileri görüşme ettiklerini belirterek, çiftteker turunun indinde Yahya Kemal Beyatlı’nın "Aziz İstanbul" ve Haluk Dursun’un "İstanbul’da Yaşama Sanatı" kitaplarını okuduklarını söyledi.

Gençlerin camilere gelmesinin ehemmiyetli bulunduğunu özetleyen Yapıcı, şunları kaydetti:

"Camiler hemen yaşlıların geldiği ortak arazi olmamalı. Gençlerin de haftanın yorgunluğunun peşi sıra ercecik kalkarak bisikletiyle camiye gelmeleri ve hocalarımızla tuğra katılmaları bizim düşüncesince aşırı önemli. Dünyanın başkenti İstanbul’da İstanbul’u yaşamaya ve tanıtmaya çalışıyoruz. İstanbul’un incisi Üsküdar’da da gençlerimizle tarihimizi, kültürümüzü, dinimizi, imanımızı, Kur’an-ı Kerim’imizi 'iki çiftteker dü dünya' sloganıyla öğrenmeye ve öğretmeye çalışıyoruz."

"Turlar yardımıyla İstanbul’u henüz elleme tanıyorum"

Tura eklenen gençlerden Enes Keniş, turlara 4 aydır katıldığını belirterek, "Sabah namazının peşi sıra 35-40 isim dolaşma yapıyoruz. Çok çalgılı çağanaklı oluyor. Turlara katıldığım düşüncesince aşırı mutluyum." ifadelerini kullandı.

Tura eklenen gençlerden Faik Deniz de herhangi ortak sabahleyin zaman 05.00'de kalkıp camiye gittiklerini, geçmiş başlangıçta çiftteker turunda zorlandığını söyledi.

Zamanla er kalkmaya ve levent boylu çiftteker yolculuklarına alıştığını özetleyen Deniz, "Güne idman yaparak başlıyoruz. Pazar günleri evde meydana getirecek ortak nesne olmuyordu. Pazar gününü dobra geçiriyorum. Uzun zamandır akım etmiyordum, benim düşüncesince de baş oldu. Okulların açılmasıyla baş başa de daim akım şeklinde olduk. Turlar yardımıyla İstanbul’u henüz elleme tanıyorum, gün ve kültürünü henüz aşırı araştırıyorum." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?