Gündem

Unutkanlığın böylesi

Ayakkabılarını onarım düşüncesince bırakıp senelerce arka almıyorlar. Onlarca pabuç raflarda çürümeyi yahut birlikte gerekseme malikine verilmeyi bekliyor. Unutkanlığın böylesi şaşırtıyor.

Unutkanlığın böylesi
17-03-2022 16:19
Yırtılan ve hasar gören ayakkabıların yol uğrağı noktayı tamirciler onlarca unutulan pabuç ile dolu. Tamircilere mevrut ayakkabılar işlemleri yapıldıktan sonradan sahiplerini bekleyivermek düşüncesince raflara bırakılıyor. Ancak onlarca ayakkabının sahibi tek art gelmiyor. Unutulan ayakkabılar sergen ve depolarda çürürken bazısının kaderi ise birlikte gerekseme sahibin ayağına uyarak değişiyor.

30 senedir meslekte bulunduğunu ve unutulan yüzlerce ayakkabıyla karşılaştığını kail pabuç ustası Mecnun As, “Ben zat rafımdan yahut arkaya depoma kaldırdığım ayakkabılardan bahsedersem şu anda minimum 100 koşa pabuç unutulmuş durumda. Ama 2004 senesinde buyana zat dükkanımda bunun kadar yüzlerce pabuç unutulup ya çürüdü ve ya yararımız olursa ne bahtiyar bizlere niteleyerek birlikte garibana verdik. Öyle şeyler de yaşıyoruz ki, birlikte zavallı geldiği devir 1-2 senedir unutulmuş ayakkabıyı raftan alıp ona veriyoruz, devrisi gündüz alıcısı geliyor.

‘15-20 gündüz içinde alınmayan ayakkabıdan sorumlu değiliz' sanarak yazılar da yazıyoruz lakin gine oluyor. Müşterinin ayakkabısı hazırlop ferah kaybolmaz lakin aradan 2 sene 3 sene geçmiş, kaybolduğu zamansa pabuç kıymete biniyor” dedi.

Ünsal Karka


 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?