Dünya

Umman'da bulutların hakkında adam olmak talip ziyaretçilerin adresi: Semhan Dağı

Umman'da tabii güzellikleriyle dikkati çekici Zufar kenti, "Semhan Dağı" ile bulutların hesabına genişlemek talip ziyaretçilerin de yol uğrağı yeri.

Umman'da bulutların hakkında adam olmak talip ziyaretçilerin adresi: Semhan Dağı
20-10-2021 12:45
Zufar

Ülkenin güneyinde bulunan, ak pak havası ve yeşil örtüsüyle evcil ve ecnebi turistleri çekici Zufar kenti, tabiat tutkunlarının nazarıitibar odağı biçimine mevrut durumda.

Sisli ve yağışlı birlikte iklime ehil kentte, 2 bin rakımlı Semhan Dağı da özen çekici bölgelerden.

Dağ, bulutların üstünde artan zirvesi ile ziyaretçilerine görsel ziyafet sunuyor.

Sis bulutları bıkılmayan dekor sunuyor

Sis bulutlarının çevresi sardığı dağa gelenler, seyri bıkılmayan manzaranın da keyfini çıkarıyor. Doğa ve foto tutkunları, adeta birlikte denizi benzeyen parafin manzarayı unutulmaz kılmaya çalışıyor.

Dağ eteklerinde derin namına sigala ağaçları ve ayrışık bitki bilimi bulunuyor.

Semhan Dağı'nın bulunmuş yer aldığı alanda hayvancılık da yapılıyor; ibne ve develer bu alanda otlatılıyor.

Şehrin gürültüsünden kaçanlar buraya geliyor

AA muhabirine mütekellim Ummanlı Ahmed Müslim Keşub, dağın zirvesinde bulutları tepeden seyretmekten iri birlikte beğeni aldığını belirtiyor.

Semhan Dağı'nın, Zufar kenti üstünde tarihi, kültürel ve kazançlı birlikte etkiye ehil bulunan antika Mirbat kentine baktığını tamlayan Keşub, "Şehrin stresi ve gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler, bellek dinlemeye ve bu göz kamaştırıcı manzarayı izlemeye buraya geliyor." dedi.

Zufar kentinin de parafin kumsallar, okşayıcı kumlar, esna dağlar, vadiler, DOĞRU ovalar, çöller, su kaynakları, şelaleler ve mağaralar kadar natürel ortamları ile gezinsel yerlere ehil yer aldığı belirtiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?