Gündem

Uluslararası Gençlik Ödül Programı’na katılan genç sayısı 20 bine ulaştı

Dünyada 130'dan çok ülkede muteber ve Türkiye'de Akfen Holding yardımıyla Türkiye İnsan Kaynakları, Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) temsilinde 18'nci yılına giren ‘14-24 gözyaşı aralığındaki gençlere müteveccih şahsi aksiyon programı' Uluslararası Gençlik Ödül Prog

Uluslararası Gençlik Ödül Programı’na katılan genç sayısı 20 bine ulaştı
13-01-2022 13:14
Dünyada The Duke of Edinburgh's International Award adıyla planlı Uluslararası Ödül Programı, Türkiye'de Akfen Holding'in yardımı ile Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı (TİKAV) temsilinde kapsamını çabucak genişletiyor. Gönüllü Hizmet, Fiziksel Gelişim, Beceri Geliştirme, Macera ve Keşif bölümleriyle tamamı dünyada 14-24 gözyaşı arasındaki gençlerin ferdî gelişimine ulama yapmayı amaçlayan Uluslararası Ödül Programı, Türkiye'de kurumsal kendisine uygulanışının 18'nci yılına girerken, programa katılan genç sayısı 2021 yılı sonuyla baş başa 20 bine ulaştı.

2021 senesinde mecmu 740 delege genç ihsanıhümayun yolculuklarını tamamlarken, Altın Kategoriyi başarıyla mütemmim 12 öğrenci, 12 Ocak 2022 Çarşamba akşamı Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosluğu'nda planlı ihsanıhümayun töreninde sertifikalarını aldılar. Törene TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz, Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp, Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo ve davetliler katıldı.

“Zor şartlarına karşın programa bitmeme ettiler”

Sultan Yılmaz, törende meydana getirdiği konuşmada, pandemi dönemindeki çetince şartlara karşın Ödül Programı'nı tamamlayarak ihsanıhümayun almaya doğruluk elde eden gençlere ve ailelerine, ihsanıhümayun liderlerine, ihsanıhümayun merkezi yöneticilerine, Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosluğu'na teşekkürname etti. Yılmaz, “Ödül programının 2001 yılından buyana TİKAV'da uygulanmaya başlanıp Türkiye'nin gelişigüzel köşesine yayılmasına olanak sağlayıcı anne sponsorumuz Akfen Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ilkin iktisap etmek gibi kalburüstü Akın Ailesine maddesel ve içsel katkıları düşüncesince teşekkürname ederim. Bu destek sunar olmasaydı, Ödül Programı yirmi bin gençle buluşamaz, 19 ilde 132 Ödül Merkeziyle teşrikimesai yapamaz, 800'den bir tomar fahri ile alternatifini paylaşamazdı” ifadelerini kullandı.

Pandemi zamanında 27 ihsanıhümayun merkezi ile söz imzaladı

Verilen bilgiye uyarınca Uluslararası Gençlik Ödül Programı, 2021 yılı sonu itibariyle, Türkiye'de 132 deli dolu Ödül Merkezi, 8 binden bir tomar deli dolu katılımcısı, bini çok deli dolu gönüllüsü ile faaliyetlerine bitmeme ediyor. Gençlere kâr sağlamayı odağına meydan Ödül Programı, pandemi periyodunu içeren 2020 yılının kökeninden buyana 27 ihsanıhümayun merkezi ile ast lisans sözleşmesi imzaladı. Ödül Programı kapsamında, 2021 yılının Eylül ayında, toplumdaki tamamı gençlere okazyon eşitliği oluşturarak, hasbilik esasına dayalı icraat yürütülmek üzere, Serebral Palsili Çocuklar Derneği ile önemli katılım anlaşması imzalandı.

Uluslararası Gençlik Ödülü Programı, 130'dan bir tomar ülkede uygulanan, dünyanın önde mevrut cahillik programı kendisine biliniyor. Programa 14-24 gözyaşı aralığındaki tamamı çoluk çocuk katılabiliyor. Katılım ağız ağıza fahri olmakla baş başa Ödül Programı, gençlerin zatî kendisine menfaatlerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine, özgüven ve öz sıkı kazanmalarına dayanaklık etmek olmayı hedefliyor.

Gençlerin Ödül'ü benimseme etmek düşüncesince Gönüllü Hizmet, Fiziksel Gelişim ve Beceri Geliştirme bölümleri düşüncesince haftada birer vakit faaliyetlerde bulunmaları ve Macera ve Keşif Yolculuklarına katılmaları gerekiyor. Dünyada 13 milyon gence vasıl programın dünyada iş ve üniversitelere benimseme edilmede gerçek seçilmiş kriteri sayılması uyanıklık çekiyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?