Yaşam

Ukrayna'dan tahliye bulunan çiftin aklı Kiev'deki evlatları ve torunlarında kaldı

Ukrayna'da canlı evlatlarının yanına tatile revan nemli çift, Rusya-Ukrayna savaşının peşi sıra ülkeden esmer kanalıyla tahliye edilerek Türkiye'ye geldi.

Ukrayna'dan tahliye bulunan çiftin aklı Kiev'deki evlatları ve torunlarında kaldı
28-02-2022 17:30
Edirne

Özgen ve Gülten Aydın (71) çifti ortak müddet önceki Ukrayna'da canlı evlatları ve torunlarının yaşamış olduğu Kiev'e gitti.

Rusya-Ukrayna mücadelesi sonrası sığınaklarda ortak müddet artan Aydın ailesi, tahliyelerin başlamasıyla başka Türk vatandaşlarıyla Türkiye'ye geldi.

Çocuklarını ve torununu Ukrayna'da artırmak mecburiyetinde artan Aydın çifti, ortak an önceki evlatlarının da Türkiye'ye getirilmesi düşüncesince yetkililerden iane istedi.

"Bombalar düştü"

Gülten Aydın, gazetecilere meydana getirdiği konuşmada, tahliye yolculuklarının etraflıca ve güçlü geçtiğini, hudut kapılarında aşırı yorulduklarını söyledi.

Savaşın başlamasıyla şişman düşünce yaşadıklarını tamlayan Aydın, "Sabah kalktığımızda Putin dört başı mamur havaalanlarını bombalamış, askeri ve sivil polis polis topu topu iklim alanlarını bombalamıştı. Ondan sonradan sirenler çalmaya başladı ve sığınaklara girdik. Bir gündüz süresince bekledik, tün ezanı sesler kesilince çıktık. Ertesi gündüz gine evimize gidemedik, sığınaklara giderken üzerimize bomba düştü. Köprüye sadme fail bomba vardı, parçalar havaya uçuştu. Allah bizi gizledi o parçalardan" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan ricada mevcut Aydın, ortak an önceki çocuklarına karşılaşmak istediğini vurguladı.

Özgen Aydın da savaşın başlamasıyla aşırı korktuklarını, dü gündüz sığınaklarda kaldıklarını anlattı.

Türkiye'ye gelse de aklının çocuklarında kaldığını anlatım fail Aydın," Oğullarımız bizi önden yolladı, deminden tığ onların şeklini umuyoruz inşallah ortak an önceki çocuklarımıza, torunlarımıza kavuşuruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?