Dünya

Ukrayna'dan Rusya'ya NATO garantisi verilmemesi çağrısı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya Devlet Başkanı Putin'in ABD Başkanı Joe Biden'dan NATO'nun doğuya akıllıcasına genişlemeyeceğine ilişkin istediği garantinin, şimdi az agresif bir duruma iletmek hesabına Rusya'nın iştahını artıracağını tabir etti.

Ukrayna'dan Rusya'ya NATO garantisi verilmemesi çağrısı
10-12-2021 20:53
Kiev

Kuleba'nın "Ukrayna'yı Gözden Çıkarmayın" başlıklı makalesi Foreing Affairs'ta yayımlandı.

Makalesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Biden'dan NATO'nun doğuya akla yatkın genişlemeyeceğine müteallik istediği garantinin onu elan az agresif yapacağını düşünmenin ahmakça bulunduğunu tamlayan Kuleba, tarihin alanda Ukrayna yahut bambaşka müşterek ülkenin nötr kalma taahhüdünün Rusya Devlet Başkanı'nın iştahını elan da artırdığını gösterdiğini anlatım etti.

Kuleba, Batı'nın Rusya ile NATO'ya bağlı etüt ederek ödünleme vermemesi icap ettiğini ve bu ültimatomu protesto etmek hesabına hemen görmezden gelmesi icap ettiğini kaydetti.

Bir taraftan da ABD ve Avrupalı müttefiklerinin Rusya'yı caydırmak düşüncesince çabalarını çoğaltması icap ettiğini vurgulayan Kuleba, ilkbahar devrinde Rusya'nın askeri yığınağına dirlik Ukrayna'ya sunulan dayanaklık etmek örneğinde bulunduğu kabilinden ödünleme vermekten fazla caydırıcılığın değerli geçmişi bulunduğunu anlatım etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?