Gündem

Ukrayna'dan boşaltma edilen Türk vatandaşları Bükreş'e ulaştı

Dışişleri Bakanlığının Ukrayna iklim piyasasının gizli olması zımnında esmer kanalıyla boşaltma planı kapsamında, esbak güneş yola çıkan otobüsler 2 bin Türk vatandaşını Bükreş’e ulaştırdı.

Ukrayna'dan boşaltma edilen Türk vatandaşları Bükreş'e ulaştı
02-03-2022 14:54
Bükreş

Türkiye’nin Bükreş Büyükelçiliği ve ülkede canlı iş adamlarının yardımıyla eğreti tahaffuz merkezine dönüştürülen Bükreş Romexpo Fuar Merkezi'nde vatandaşlara kumanyalar dağıtıldı ve gereksinimleri giderildi.

Barınma merkezini görüşme fail Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, 2 bin yöresinde yurttaş düşüncesince eğreti olanaklar oluşturulduğunu, Kiev’den trenle mevrut vatandaşların Ukrayna’da trenden indikten sonraları Türkiye’den gönderilen otobüslerle Romanya sınırına taşındıklarını belirtti. Aramaz, vatandaşların sınırda Büyükelçilik görevlilerince karşılandıklarını ve Siret kapısından Rumen makamlarının da sonuç aşama kolay resim tutumları yardımıyla sorunsuz Bükreş’e geçiş ettiklerini aktardı.

Romexpo’da geceyi nâkil Türk vatandaşlarının buradan Bükreş Otopeni Havaalanı'na nakledilerek THY’nin boşaltma uçaklarına bindirileceğini tamlayan Aramaz, bugün düzenlenecek altı ek seferle 2 bin bireyin tahliyesinin tamamlanacağını anlatım etti.

Ukrayna'da okuyan Uygar Taç, Ukrayna’daki savaştan kaçıp geldiklerini ve aşırı ağır eyyam geçirdiklerini söyledi. Taç, “Bugüne genişliğinde geldik, Allah’a şükürler olsun, devletimizden Allah razı olsun, bizlere bu olanağı sağladı. Biz bunları da beklemiyorduk açıkça beyan etmek gerekirse. Çok erdemli biberli sesleri vardı. uyuyamıyorduk. Evde ilkokul kişiydik, dü ad uyuyup iş tutuyorduk. Bir çağ sokakta geceledik. Sadece kılıç değil kâffesi Ukraynalı arkadaşlarımız da ağır durumdaydı. Kaçan kaçtı, artan kaldı.” dedi.

Ukrayna’ya 10 Şubat'ta iş düşüncesince gittiğini kail Onur Kıran da muharebeye yakalandıklarını, oradaki hayret durumun kâffesi hayatlarını etkilediğini söyleyerek “Herkes hayat, dirilik sıkıntısı mücadelesindeydi. Oradaki şahısların davranışlarını gördükten sonraları kendinizi bu vaziyetten soyutlayamıyorsunuz. Her ne genişliğinde öz vatandaşınız olmasa da o insanlarla baht donanması yapıyorsunuz. Özellikle sirenler çaldığında yüzlerindeki korkuyu gördüğünüzde bu korkuyu hissedebiliyorsunuz.” dedi.

Kıran başkaca “Sokaklarda valizlerle gezen insanları, gayrı ayrımlı şehirlerden mevrut araçları, derin ortak barhana dalgasını, fahri askere katılacak olanları, katar istasyonlarına irsal edilen askerleri, o manzaraları gördüğünüz devir savaşın esas dehşetini anlayabiliyorsunuz.” sanarak konuştu.

Kiev’den trenle ayrıldıklarını ve kestirmece 6 saatlik ortak yolculuktan sonraları Ukrayna’nın Chernivtsi kentine ulaştıklarında Kızılay ekiplerinin menfaatlerini karşıladığını kail Kıran, laflarını şöyleki sürdürdü:

“Otobüsler amade bekliyordu. Bir an ilk otobüslere yerleştirildik. Koltuklarımıza gittiğimizde Kızılay, kumanyaları kâffesi yurttaşlarımızın koltuğuna amade bırakmıştı. Çok levent boylu ve zahmetli ortak gezi bulunduğu düşüncesince hepsi haliyle aç ve susuz ortak biçimde geldi oraya. Ondan sonraları buraya mevrut süreçte de barhana şeklinde kolluk ****uyla Romanya sınırına getirdiler. Sınırdaki kuyruğu da beklememiş olduk böylelikle. Ondan sonraları da Bükreş’e otobüslerle getirdiler bizi. Oldukça dobra ortak kodifikasyon bulunduğunu söyleyebilirim.”


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?