Asayiş

Ukrayna’da ölen ve yaralanan Rus askerleri Belarus’a taşınıyor

Rusya'nın Ukrayna saldırıları esnasında ölen ve yaralanan Rus askerlerinin Belarus'un Gomel kentine irsal edilmiş olduğu öğrenildi.

Ukrayna’da ölen ve yaralanan Rus askerleri Belarus’a taşınıyor
20-03-2022 08:05

Rusya'nın Ukrayna'ya başlatmış olduğu saldırılar esnasında nice Rus askeri yaşamını kaybederken çokları da yaralandı. Rusya çeşidinden geberik ve yanık Rus askerlerinin sayısına müteallik açık izah gelmezken, Ukrayna tarafı ise 13 binden bir tomar Rus askerinin hayatını kaybettiğini ve birçoğunun da yaralandığını doğacak sürdü. Belarus'un Gomel kentindeki hastanelere nice Rus askerin ölü bedeninin taşındığı yanık askerlerin de bu kentteki hastanelerde otama dibine alındığı kanıt edildi. Belarus'taki aykırı basında arazi alan haberlerde, şuana denli 2 bin 500'e andıran Rus askerinin cesetlerinin Gomel'e taşındığı aktarılırken, yanık askerlerin de daima yerine kente taşındığı ve burada tedavilerine bitmeme edilmiş olduğu tabir edildi.

Belarus'tan mevrut bu bilgilerin beraberinde içtimai medyada gösterilen görüntülerde, Rus ordusuna ilgili üstünde Rusya'nın Ukrayna operasyonlarında kullandığı "Z" harfinin bulunmuş olduğu askeri aktarım araçlarının Gomel şehir merkezine konvoylar biçiminde ilerlediği özen çekti. Bu vasıtaların baş döndürücü sayıda yanık ve geberik Rus askeri taşımış olduğu kanıt edilirken, Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko'da içtimai iletişim araçları hesabı üstünden bu görüntüyü paylaşarak araçlara ilişkin, "Gomel'de yanık işgalcileri haiz araçlar" ifadelerini kullandı.

Erhan Altıparmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?