Gündem

Ukrayna’da hava sahası kapandı, uçaklar Türkiye üzerinden uçmaya başladı

Rusya ile Ukrayna ortada yaşanmış olan savaşın etkisiyle hava sektörünün taharri memuru polis uçuşlara kapatılması sonra arsıulusal uçuşlarda rotanın değişmesiyle Türkiye hava sahasındaki gidiş geliş yoğunluğu ağırbaşlı miktarda arttı. Rotanın uzaması zımnında ise T?

Ukrayna’da hava sahası kapandı, uçaklar Türkiye üzerinden uçmaya başladı
25-02-2022 15:57

Rusya ile Ukrayna ortada bitmeme kesilmeme fail harp dolayısıyla Ukrayna ilkin iktisap etmek kadar semt coğrafyasındaki serbest müşterek hava sahası NOTAM yayınlanarak çırçıplak uçuşlara ağız ağıza kapatıldı. Bu sebeple Ukrayna hava sahası üzerinden Doğu-Batı aksında pervaz meydana getiren uçakların rotaları mecburi yerine değişti.

Türk hava sahasındaki pervaz trafiği arttı

Bahsi güzeşte hava alanını kullanamayan havayolu şirketlerine ilgilendiren tarifeli uçaklar, Türkiye hava alanını kullanmaya başladı. Bu da Türk hava bölgesinde yoğunluğun artmasını yanında getirdi. Anlık pervaz verisi sağlayıcı FlightRadar24'ün insiyak ekranında da Türkiye hava bölgesinde yaşanmış bulunan koyu gidiş geliş kemiksiz müşterek biçimde görüldü.

Türkiye-Rusya arasındaki defa süreleri de müşterek zaman uzadı

Öte taraftan pervaz rotasının değişmesi dolayısıyla Türkiye ile Rusya arasındaki pervaz süreleri de uzadı. Rotanın uzamasına ilişkin yerine İstanbul ve Antalya'dan meydana gelen tarifeli seferler kestirmece müşterek zaman uzadı. Yaklaşık 2 zaman 30 ahit bulunan İstanbul-Moskova seferleri 3 zaman 30 ahit müddette gerçekleşiyor.
 

Ferhat Yasak
 

İLGİLİ HABER
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Landrut: Ukrayna halkının yanındayız AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Landrut: 'Ukrayna halkının yanındayız'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?