Dünya

Ukrayna'da çatışmalar yoğunlaşıyor

Rusya'nın, Ukrayna'ya askeri operasyonu 3. gününe girerken ülkenin başkenti Kiev karışma edinmek kabilinden nice şehirde çatışmaların sertliği büyüyor.

Ukrayna'da çatışmalar yoğunlaşıyor
26-02-2022 08:06

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının arkası sıra doğrudan hoppadak ülkenin hepsi kentlerinde çatışmalar yoğunlaşarak artıyor. Dün geceye gereğince bu akşam Ukrayna'nın başkenti Kiev'de aralarında peyda etmek kadar hepsi illerde alevlenmiş çatışmalar yaşanıyor. Gündüz Ukrayna'ya iklim hareketları ve füze saldırılarıyla operasyonlarını sürdüren Rusya, akşam saatlerinde ise hepsi yönlerden saldırılar gerçekleştirdi. Ukrayna ordusu ise, Kiev'i Ruslara teyit etmemek düşüncesince iri müşterek dayanım gösterirken, Kiev'in merkezinin doğrudan haricinde değme 2 ülkenin askerleri ortada çatışmalar yaşanıyor. Çatışmaların en baş döndürücü Kiev'in güneyinde yaşandığı öğrenilirken, Kiev'e ilişkin Vasylkiv çatışmaların merkezi durumuna geldi.

Geç saatlerde Rusya tarafından, Harkov'dan sonradan Mariopol kentinde de kontrolün ele alındığı duyurulurken, Rus ordusu Odessa kentine en baş döndürücü çokluk yolu ile saldırılar gerçekleştiriyor. Kiev'e bazuka sistemler, ferde atışları, iklim ve esmer harekatlarını sürdüren Rus ordusu, Dnipro, Harkov, Semi, İvano - Frankivsk, Herson ve Zaporijya kentlerinde de hepsi yönlerden saldırılarını sürdürüyor. Rusya ve Ukrayna birliklerinin çatışması Ukrayna'nın doğrudan hoppadak hepsi kentlerinde geceli gündüzlü bitmeme ediyor.

Erhan Altıparmak
 

İLGİLİ HABER
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Ukraynadaki yurttaşlarımızın tahliyesi başladı Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'Ukrayna’daki yurttaşlarımızın tahliyesi başladı'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?