Dünya

Ukrayna savaşının Rusya'ya günce maliyeti 20 bilyon doları aşabilir

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya müteveccih başlatmış olduğu savaşın Moskova yönetimine günce maliyetinin 20 bilyon doları aşabileceği belirtildi.

Ukrayna savaşının Rusya'ya günce maliyeti 20 bilyon doları aşabilir
03-03-2022 13:26
Ankara

Online müşavirlik firması Consultancy'de toprak meydan haberde, endişe kuruluşları Centre for Economic Recovery ve EasyBusiness ve müşavirlik firması Civitta kabilinden meydana getirilen ve Rusya-Ukrayna savaşının Rus ekonomisine maliyetinin hesaplandığı araştırmaya toprak verildi.

Araştırmada, belirleme edilebilen askeri donatı ve personel kaybının da karışma bulunduğu savaştan meydana gelen direkt kayıpların, önce 5 günde Rusya'ya tahminî 7 bilyon dolara servet bulunduğu anlatım edildi.

4,2 bilyon doların donatı kaybı bulunduğu bildirilen araştırmada, sadece dirilik kayıplarının, doğacak 40 yılda GSYİH'de 2,7 bilyon dolar kayba bozukluk olabileceği öngörüldü.

Ayrıca lojistik, personel, mühimmat, yakıt, füze fırlatma karışma peyda etmek kabilinden seferberliğin ölçeğinin gelişigüzel gündüz hâlâ aşkın paraya servet olacağını tamlayan araştırmacılar, obstrüksiyon ölçeği arttıkça Rusya açısından savaşın günce maliyetinin 20 bilyon doları aşabileceğine ayraç etti.

Ekonomik maliyet

Öte yandan, arsıulusal maşer kabilinden geçerli ve Rus ekonomisini istikrarsızlaştırarak saldırganlıktan caydırmayı amaçlayan yaptırımlar dolayısıyla rublenin kıymeti zamanı seviyeye geriledi.

Rus şirketlerinin ortalık kıymeti çabucak düşerken, talih tahvillerinin ticaretine getirilen dünkü engellemeler ve tarz bankası varlıklarının dondurulması dolayısıyla Moskova yönetiminin kocaman istikrarı sürdürmesinin zorlaştığı kaydedildi.

Ticaret kısıtlamaların Rusya'nın enerjiye yayımcı ekonomisine şişman dokunca vermesi beklenirken, faziletkâr teknolojili mamüllerin ithalatının yasaklanmasının da ölçülü ve derinliğine vadede bedel zincirlerini etkileyeceği vurgulandı.

Bu durumun ise bayağı Rus vatandaşları açısından faziletkâr para şişkinliği ve bağan satın kabul etme gücü anlamına geleceği ve yoksulluğun artacağı belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?