Dünya

Ukrayna NATO'dan Rusya'ya için yaptırımları da içeren 'caydırıcılık paketi' ist

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, NATO ülkelerinin Ukrayna ile iş birliğini artırmasını ve Rusya’ya hakkında kazançlı yaptırımları da içeren "caydırıcılık paketi" hazırlanmasını arzu etti.

Ukrayna NATO'dan Rusya'ya için yaptırımları da içeren 'caydırıcılık paketi' ist
01-12-2021 13:09
Riga

Kuleba, Letonya’nın başkenti Riga’da planlı NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın Rusya ile ait oturumunda 30 bağlaşık ülkenin bakanlarıyla yanında araya geldi.

Kuleba, derinti öncesinde gazetecilere icra ettiği açıklamada, “NATO müttefiklerine yanında caydırıcılık paketi ortaya atmak düşüncesince Ukrayna ile beraberce akıntı etmeleri çağrısında bulunuyoruz.” dedi.

NATO’nun Ukrayna ile askeri iş birliğini artırmasını ve yaptırımları da içeren yanında paket hazırlamasını talip Kuleba, Rusya’ya dirlik bu cins tedbirlerin muktezi bulunduğunu tabir etti.

Kuleba, “Çabalarımızı birleştirirsek, koordineli halde akıntı edersek Rusya Devlet Başkanı Putin’i caydırabiliriz ve en biçimsiz senaryoyu seçmekten vazgeçirebiliriz. En biçimsiz senaryo ise askeri operasyondur.” diyerek konuştu.

Son haftalarda Rusya’nın Ukrayna sınırında askeri mevcudiyetini artırdığı belirtiliyor. NATO, Rusya’nın sınırdaki hareketliliğinin arttığına ayraç ederek Moskova’ya gerginliği düşürme çağrısı yapıyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, akıbet günlerde kesif pıtrak Rusya’ya, Ukrayna’ya dirlik 2014’te Kırım’dakine benzeri yanında hamlesinin “büyük yanında bedeli ve sonuçları” olabileceği uyarısında bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?