Dünya

Ukrayna İçişleri Bakanlığı: "Ukraynalı kimliğine giren Rus sabotajcı gözaltına alındı"

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, ülkenin Kiev alanına ilişkin Gostomel kentinde Ukraynalı kimliğine giren ortak Rus sabotajcının gözaltına alındığını duyurdu.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı:
24-02-2022 21:41

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları bitmeme ederken, Ukrayna ise Rus güçlerinin saldırılarına huzur direnmeye bitmeme ediyor. Ukrayna polisi ve istihbaratı da, ülkede güvenliğin sağlanması düşüncesince dip efor göstermeye ve ülkeye sızan sabotajcıları belirleme etmeye bitmeme ediyor. Ukrayna İçişleri Bakanı Anton Gerashchenko icra ettiği açıklamada, Ukrayna'nın Kiev sahasına ilişkin Gostomel kentinde Ukraynalı kimliğine giren birlikte Rus sabotajcının gözaltına alındığını duyurdu. Gerashchenko, "Gostomel kentinde Kiev polisleri kabilinden Ukraynalı kimliğine girmeye etkin birlikte Rus sabotajcısı gözaltına alındı. Gözaltına tahsil edilen kişi önceki ifadesinde, çevrede ailesinin yaşadığını söyledi. Şahsın üstünde meydana getirilen aramalarda şahsın etiket doğrulaması yapılamadı. Güvenlik güçleri sabotajcının üstünde hamle planları ve hususi cihazlar ele geçirdi" ifadelerini kullandı.

Öte taraftan Gerashchenko, güneş içre gerçekleştirdiği birlikte öteki açıklamasında, Rusya'ya huzur direnmeye bitmeme edeceklerini özen çekti. Bakan Gerashchenko, "Topraklarımıza gireni vuracağız. Binlerce Ukrayna ve Rus askeri ölür. Siz Rus halkı DOĞRU trajediyi durdurabilirsiniz. Rus elitler, sanatçılar ve ressamlar susmayın. Ukrayna, Rusya değildir ve Rusya'nın düşmanı da değildir. Bize şen ve sulh içre geçinme olanağı verin. Putin'i durdurun" dedi.

Erhan Altıparmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?