Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den, Rusya halkına 'sessiz kalmayın' çağrısı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukraynalıların sulh istediğini belirterek, “Rusya halkına sesleniyorum; bu art dönüşü namevcut zayiat olmaksızın kötülüğü yenmenin hala gibi bulunduğu dönem. Sessiz kalmayın." dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den, Rusya halkına 'sessiz kalmayın' çağrısı
06-03-2022 15:57
Kiev

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna savaşının 11. gününde dü ülkenin halkına videoteyp ileti kanalıyla seslendi.

Ukraynalıların geleceğini kazandığını şu anda ise hoppadak bugünü düşüncesince savaş verdiğini tamlayan Zelenskiy, Rusya halkına da “sessiz kalmayın” çağrısı yaptı.

Терміново! pic.twitter.com/P99C5UJlte

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 6, 2022

Zelenskiy, “Rusya Federasyonu vatandaşları, şu anda ağız ağıza ayrımsız tarzı yapıyorlar. Bu günlerde ve bu saatlerde, hayat ve esaret arasında, bugün ve yarın, ihtimal önümüzdeki hafta. Bu, arka dönüşü bulunmayan zayiat yapılmaksızın kötülüğü yenmenin hala gibi bulunduğu müşterek dönem." ifadesini kullandı.

Rusya halkının bu olanağı kaçırmaması icap ettiğini vurgulayan Zelenskiy, “Biz Ukraynalılar sulh istiyoruz. Bu hoppadak Ukrayna’nın değil sizin ülkeniz düşüncesince de müşterek mücadele. Şimdi susarsan, henüz sonraları senin namına hoppadak yoksulluğun konuşur. Sessiz kalma.” dedi.

Zelenskiy, cemaziyelevvel Amerika Devlet Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini hatırlatarak, “Kendisine kararlılığından ötürü teşekkürname ediyorum. Bu saldırganlığa huzur toy yaptırımlar demek. Onun öncesinde Amerikan Kongre üyeleriyle konuştum. Görüşmede, değme dü yandan 200'den aşkın casus vardı, samimilerdi, bizlere iane geçirmek düşüncesince aşkın ilgililer. Güvenimizi katlayan konuşmalardı.” değerlendirmesinde bulundu.

Rus nehiy güçlerinin ülkesinin en iri şehirlerinden bulunan Odessa’ya tasallut hazırlığında bulunduğunu bildiren Zelenskiy, “Odessa’yı bombalamaya hazırlanıyorlar. Ruslar değme devir Odessa’ya gelirdi. Şimdi hararet ve içtenlikle karşılandıkları Odessa’ya huzur füzeler mi? Bu, zamanı müşterek töhmet olacaktır.” diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?