Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Avrupalı liderlerle telefonda görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa devletlerin liderleri ile Rusya-Ukrayna krizini telefonda değerlendirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Avrupalı liderlerle telefonda görüştü
13-03-2022 22:44
Kiev

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Twitter paylaşımında, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Çekya Başbakanı Petr Fiala, Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova ve Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Johannis ile değişik telefon görüşmeleri yaptığını belirtti.

Liderler ile Rusya'nın Ukrayna'ya açmış olduğu savaşın birlikte Ukrayna'nın Avrupa Birliği ile bütünleşme periyodunu de ele aldıkları bilgisini paylaşan Zelenskiy, "Ukrayna halkının Rus saldırganlığına gönül rahatlığı mücadelesinden, Rusya'nın sivillere müteveccih allahsız saldırılarından bahsettik." ifadesini kullandı.

Öte taraftan Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko meydana getirdiği açıklamada, başşehir Kiev'in en dobra biçimde korunması düşüncesince müstelzim adımları atmaya bitmeme ettiklerini belirterek, "Kiev'de halk, askeri şartlarda yaşamaya bitmeme ediyor ve şehri savunmaya hazırlanıyor." ifadesine arazi verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?