Dünya

UAEA: Ukrayna'daki çekirdeksel düzenlilik düşüncesince Moskova ve Kiev, Ajansla çalışmaya hazır

UAEA Başkanı Grossi​​​​​​​, Antalya’da Rus ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarıyla icra ettiği görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, değme dü tarafın çekirdeksel düzenlilik düşüncesince Ajansla çalışmaya amade bulunduğunu söyledi.

UAEA: Ukrayna'daki çekirdeksel düzenlilik düşüncesince Moskova ve Kiev, Ajansla çalışmaya hazır
11-03-2022 00:29
VİYANA

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi​​​​​​​, Antalya’da Rus ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarıyla icra ettiği görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, herhangi ortak dü tarafın çekirdeksel asayiş düşüncesince Ajansla çalışmaya anık bulunduğunu söyledi.

Ukrayna'daki harp dolayısıyla nükleerin asayiş ve emniyetine bağlı bu ülkeye beraberindeki heyetle kullanmak istediğini elan ilk açıklanan Grossi, Ajansın nükleere asayiş hususundaki endişe ve önerilerini para aktarımı etmek kabil Antalya’da savaşçı tarafların temsilcileriyle ortak araya geldi.

Türkiye’deki görüşmeler sonra Viyana’da matbuat mensuplarına açıklamalarda mevcut Grossi, görüşmelerin değişik ayrıntı ve yaklaşımlara karşın olumlu geçtiğini aktardı.

Grossi, devam eden harp dolayısıyla ziyan altında bulunan çekirdeksel tesislerin güvenliğine bağlı değerlendirmeleri en fevk ölçüde muhataplarına para aktarımı olanağı bulduğunu, "Her dü tarafın bizimle çalışmaya anık olduklarını tasdik edebilirim." dedi.

Ukrayna’da çekirdeksel güvenliğin sağlanması düşüncesince nite ortak emek vermek formatının oluşturulacağına bağlı düşünce alışverişinin sürdüğünü tamlayan Grossi, aşırı benzeyen ortak tarihte bu durumun açıklığa kavuşturulacağına bulunan inancını dile getirdi.

Grossi, çekirdeksel maddelerin asayiş denetimine bağlı Ukrayna’daki tesislerde mevcut ekipmanlardan elde edilmiş bilgelik transferindeki problemlerin sürdüğünü belirterek, özelikle Çernobil ve Zaporijya Nükleer Santrali’nde açıktan bilgelik aktarımının kesildiğini ve bu hususta daha ortak iyileşmenin olmadığını laflarına ekledi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?