Ekonomi

'Turuncu Damla' ile 46 bin çocuğa finansal okuryazarlık eğitimi verildi

Türkiye'nin reis artırım bankası olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren ING Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) iş donanmasında gerçekleştirdiği artırım odaklı finansal okuryazarlık programı Turuncu Damla ile 8. senesinde tahminî 46 bin bebek ve 1460 öğretmene ula

'Turuncu Damla' ile 46 bin çocuğa finansal okuryazarlık eğitimi verildi
30-09-2021 11:48

ING Türkiye, Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) ile beraberce gerçekleştirdiği artırım odaklı yanında finansal okuryazarlık eğitim programı Turuncu Damla ile 9 ilde tahminî 46 bin çocuğa ulaştı. Banka, Turuncu Damla toplumsal günah projesi ile çocuklarda er yaşta artırım bilinci kurmayı ve tutum değişikliği kurmayı amaçlıyor. Türkiye'nin beşinci dershane öğrencilerine müteveccih evvel finansal okuryazarlık eğitimi bulunan ve İl Milli Eğitim teşrikimesai ile mevki okullarının 3. ve 4. dershane öğrencilerine müteveccih yerine planlı Turuncu Damla programı kapsamında 2013 yılından bugüne derece 9 kentte 399 okulda 1460 öğretmene ve 45 bin 929 çocuğa eğitim verildi.

Özel sektör, üniversite, amme ve sivil polis polis topluluğu içerisine alarak baş döndürücü paylı yanında teşrikimesai modeline müstenit Turuncu Damla ile öğrencilere, dershane öğretmenleri üstünden katıksız eğitim ortamları bozulmadan eğitim veriliyor. Program, nice bölgede başarıyı getiren sabır, azim, sebat, özgüven ve önderlik kabil asliye özelliklere odaklanırken, toplanmış 8 hafta süresince ‘gelecek odaklı davranış', ‘limitli kaynaklar', ‘cazip ürüne için durabilme', ‘istek ve gerekseme arasındaki farkı görebilme', ‘bütçeleme', ‘sabırlı davranma', ‘zor kararlar verebilme' ve ‘grup kararları alabilme' mevzularındaki eğitimlerle evlatların boşluk açılarını geliştirmeye yardım sağlıyor. Turuncu Damla projesi, okullarda meydana gelen eğitimlerin yanı sıra, turuncudamla.com sitesi üstünden de ufaklıklara Küçük Aslan ünlü çizik karakterin arazi almış bulunduğu videolara ve mektepli eğitim kitlerine arazi veriyor.

Turuncu Damla eğitimi hasiyet takdir sonuçları, eğitimin Türkiye karışma dünyanın nice ümranlı ve büyümekte bulunan ülkesinde gözlemlenen ‘rekabete eğilimdeki eşey farklılığını' ağız ağıza ortadan kaldırdığını, eğitim meydan kız evlatlarının rekabete yatkınlığının, eğitim meydan koca öğrenciler ile bire yanında seviyeye çıktığını ortaya koyuyor.

Eğitim alanlar, almayanlara mucibince yüzdelik 32 elan az istihlak yapıyor
Araştırmaya gören eğitim meydan öğrenciler, eğitim almayan öğrencilere mucibince 1 sene sonradan yüzdelik 28-32 oranında elan az istihlak yaparken, otokontrolü oldukça elan az bulunan öğrenciler ortada eğitim alanlar, almayanlara mucibince yüzdelik 50 elan götürümlü duruma geliyorlar. Araştırmada eğitim meydan öğrencilerin zoru başarmaya eğilimlerinin elan faziletli bulunduğu ortaya çıkarken, zoru seçen evlatların sayısı eğitim almayanlara nazaran yüzdelik 23 elan fazla. Araştırmada başkaca Turuncu Damla programı ile eğitim meydan öğrencilerin hesap notlarının 80'in üstünde olma sıklığının, almayanlara mucibince yüzdelik 11 elan yanında tomar bulunduğu da ortaya koyuldu.

Ekonomik Kalkınma ve İş donanması Örgütü (OECD), Çocuk ve Gençlik Finans Kurumu (CYFI) kabil arsıulusal platformlarda anabolizma edilen Turuncu Damla, ING Grubu'nun çalışkanlık gösterdiği 40 ülkede planlı “Tercih Edilen Banka Ödülleri'ne müstahak görülmekte iken ayrıca, millî ve arsıulusal platformlarda da ayrışık ödüller kazandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?