Gündem

Türkiye'ye mevrut Ukrayna vatandaşları yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlatıyor

Rusya'nın saldırısı dolayısıyla dirilik güvenliklerinden ide fail Ukraynalı birtakım aileler, Edirne ve Kırklareli'ndeki uç kapılarından Türkiye'ye gelmeye bitmeme ediyor.

Türkiye'ye mevrut Ukrayna vatandaşları yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlatıyor
26-02-2022 20:25
Edirne/Kırklareli

Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan oğlu, gelini ve torunuyla Türkiye'ye antre işleyen Olena Özdoğan, ülkesinde yaşananları gözyaşları zarfında anlattı.

Ukrayna'da canlı oğlu ve gelinini ziyarete gittiğinde Rusya'nın saldırısının başladığını tamlayan Özdoğan, bundan dolayı yola çıktıklarını ve Türkiye'ye vardıkları düşüncesince bahtiyar olduklarını söyledi.

"İnsanlar ölüyor, baş döndürücü korkutucu"

Geride sevdiklerini bıraktığını anlatım ederek yaş döken Özdoğan, "Savaş baş döndürücü zor. Geride annem, babam kaldı. Kalbim herhangi birlikte ahit onları arıyor. Kalbim ağrıyor. Orada yaşananlar emniyetsiz kötü. İnsanlar ölüyor, baş döndürücü korkutucu. Kiev ve Harkov'da baş döndürücü dostum var. Şimdi Ankara'ya gidiyoruz." dedi.

Kiev'den Kırklareli'ne mevrut Dmitry Yarasova da baş döndürücü korktuklarını, birlikte müddet Türkiye'de kalacaklarını belirtti.

Ukrayna'da kimi alanlarda yunak çatışmaların yaşandığını dile getiren Yarasova, savaşın sona ermesini istediklerini dile getirdi.

Bu arada, Dereköy, Kapıkule ve Hamzabeyli hudut kapılarından sabahtan buyana 200'e benzeyen Ukrayna plakalı otomobilin geçmiş olduğu öğrenildi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?