Ekonomi

Türkiye’ye dünkü birlikte ifa sistemi geliyor

Türk yazılımcıların geliştirdiği, aceleci ve bedava alım satım gibi imal edilen dijital cüzdan uygulaması Alternatif ile müşteriler, akça veya güven kartına ihtiyaç duymadan alım satım yapabilecek.

Türkiye’ye dünkü birlikte ifa sistemi geliyor
15-12-2021 15:29
Istanbul

Webrazzi Fintech 2021 Konferansı, Wyndham Grand İstanbul Levent'te melez yöntemle dakika başladı. Geçen sene Türkiye'nin en aceleci büyüyen 11'inci firması bulunan Macellan'ın Üst Yöneticisi (CEO) Göktürk Yetim, meydana getirdiği konuşmada Türkiye'nin dijital cüzdan uygulaması Alternatif hakkında ehemmiyetli bilgiler verdi.

Yetim, dijital cüzdan uygulaması Alternatif’i "nakit ve cesaret kartına alternatif müşterek ifa sistemi" adına tanımladı.

Hem ekosisteme hem müşterilere bununla birlikte kullanıcılara kazandırmayı hedeflediklerini vurgulayan Yetim, "Finans sistemindeki en ilişik giranbaha ürünleri alarak Alternatif’i oluşturduk. Alternatif, kullanıcılar düşüncesince akçe ve cesaret kartının müşterek alternatifi olurken esasta işletmeler düşüncesince de müşterek Süper App oldu. Bu nedenden ismimizi 'Alternatif Süper App' adına koyduk. Biz endüstrisi büyütmeye geldik." ifadelerini kullandı.

"Daha aşırı bellik gelecek"

Gökhan Yetim, yaşlı saklama, mevhum POS kabil nice mali uygulayım bilimi ürününü müşterilerle devre dışı (off-line) adına buluşturacaklarını belirtti.

Uygulamaya 46 markanın müdahale olduğunu, değme güzeşte devir bu sayının arttığının altını çizen Yetim, işletmelerin düzene kaydıyla ilişik şu detayları verdi:

"Şu an müşterek işletmeyi tahminî dü hafta ortamında müşterek finteche dönüştürüyoruz. Üye iş noktayı sihirbazımız bittiğinde bu müddet iklim yada kol ayırt etmeksizin ilkokul dakikaya inecek. Hedefimiz dünyaya yayılmak. Uygulamaya uzuv peyda etmek talip firmaların yapması müstelzim müşterek tane nesne devre içi (on-line) başvuru."

Müşteriler akçe yada cesaret kartına ihtiyaç duymadan alım satım yapabilecek

Verilen bilgiye göre, Alternatif, tüketiciye havadan ve aceleci alışverişi vaat ediyor. Apple Store ve Google Play uygulama marketlerinden zeki telefonlara indirilebilen uygulama, müşterilerle onlarca markayı müşterek araya getiriyor.

Dijital cüzdan adına tasarlanan uygulama ile alıcılar akçe yada cesaret kartına ihtiyaç duymadan alım satım yapabilecek. Bunun düşüncesince dijital cüzdana servet şarj etmek ve kasada QR harf okutmak ehliyetli olacak. Alternatif ile markalar müşterilerine müteveccih kampanyalar da düzenleyecek.

7 yılda 100 milyon lira değer

Yaptığı yatırımlarla mali uygulayım bilimi sektöründe ehemmiyetli müşterek toprak edinen Macellan, akıbet ürünü dijital cüzdan uygulaması Alternatif'le dijital servet yaşamına da el attı.

2014 senesinde bakir kapital ile müşterek darülfünun yemekhanesinde kurulan Macellan, Arşimet, Lagina ve Bulut Filo Yönetimi adlı ürünleriyle 7 yılda 100 milyon TL'lik meydan kıymetine ulaştı.

Daha ilkin Türkiye’yi geçmiş domestik biyometrik imza ürünü bulunan Lagina ile tanıştıran Macellan'ın 6 ülkede ofisi ve 160 mensubu bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?