Asayiş

Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliği'ne molotof kokteylli saldırı

Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliği binasına molotof kokteyli ile saldırı gerçekleştirilirken, agresif yakalanarak gözaltına alındı.

Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliği'ne molotof kokteylli saldırı
28-12-2021 19:28

Polonya'nın başkenti Varşova'da Rakowiecka Sokakta mevcut Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliği binasına molotof kokteyli ile saldırı düzenlendi. Edinilen bilgiye göre, yerli saatle 13.40'ta saldırgan, büyükelçilik binasının personel ve konsoloshane girişi bölümüne 3 molotof kokteyli attı. Elçiliği korumakla memur polisler saldırganı yakalayarak nötr bir duruma getirdi. Saldırının peşi sıra sefirlik binasının bulunmuş yer aldığı alana baş döndürücü sayıda kolluk kadrosu yönlendirilirken, görüngü durumunda degaje yetenekli tetkik başlatıldı. Polis köpekleri ile iz devam eden Varşova polisi, sefirlik binasındaki alıcı kayıtlarını da incelemeye aldı.

Yaralanan olmadı

Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliği yetkililerinden edinilen bilgiye layıkıyla saldırıda kimesne yaralanmazken, saldırganın ise 30 yaşında müşterek koca yer aldığı öğrenildi. Kimliği açıklanmayan saldırganın Varşova Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun sürdüğü tabir edildi. Olay durumunda kolluk ekiplerinin emekleri sürüyor.

Ebru Orhan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?