Dünya

Türkiye'den Gürcistan ordusuna anahtar ve beceri takım hibesi

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye ile Gürcistan ortada imzalanan Askeri Mali İşbirliği Anlaşmaları (AMİBA) kapsamında Gürcistan Savunma Bakanlığına servis araçları ve uran ekipmanlar bağış etti.

Türkiye'den Gürcistan ordusuna anahtar ve beceri takım hibesi
28-01-2022 19:40
Tiflis

Başkent Tiflis'e benzeyen Orkhevi Askeri Kışlası'nda planlı törende 11 ikiz kabine boğunuk sandık araç, 2 ikiz kabine araç, 2 traktör, 18 görev seti ve 2 ot biçme/sap bölme makinesi bağış edildi.

Törene Gürcistan Savunma Bakanı Juanşer Burçuladze, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan ile Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Albay Burak Altıner ve başka yetkililer katıldı.

Bakan Burçuladze, Büyükelçi Yazgan'la Türkiye'den bağış edilen araçları ve ekipmanı incelediklerini belirterek, "Türkiye, defans güçlerimizin güçlendirilmesine baş döndürücü canlı kendisine katılıyor." dedi.

AMİBA çerçevesinde teyit edilen anahtar ve ekipmanların Gürcü ordusunun mühendislik haraketlilik ve imkanlarını artıracağını kaydeden Burçuladze, "Gördüğünüz kadar muhtelif beceri ekipmanları teyit aldık. Bunları Askeri Mühendislik Taburu'nda kullanacağız." halinde konuştu.

Büyükelçi Yazgan da Gürcistan'ın askeri ve iklim defans alanındaki imkanlarının güçlendirilmesi anlamında Türkiye'nin yardım paketi gönderdiğini tabir ederek, bunun dü diyar ortada defans alanındaki konkre iş birliğinin örneği bulunduğunu söyledi.

Türkiye kendisine Gürcistan'ın arazi bütünlüğü ve egemenliğine dayanaklık etmek verdiklerini tamlayan Yazgan, "Türkiye, Gürcistan'ın NATO üyesi müşterek komşusudur. Gürcistan'ın arazi bütünlüğü ve egemenliğini destekliyoruz." dedi.

Milli Savunma Bakanlığı, Gürcistan'a 19 Temmuz 2021'de 4 beceri servis aracı, 24 Ocak 2021'de lazer telemetreleri ve müşterek paradigma mühendislik ekipmanı, 27 Aralık 2020'de 35 BMC Neocity 8,5 metrelik dizel otobüs, 12 zırhlı iş makinesi ve muhtelif aparatlar bağış etmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?