Asayiş

Türkiye’de MOSSAD’a bilgi sızdırdığı iddia edilen şüphelilerin soruşturması tamamlandı

Türkiye'de İsrail duyum servisi MOSSAD ile irtibatlı oldukları ve İsrail düşüncesince ehemmiyetli bilgi ile belgeleri elde ettikleri iddia edilen 16 şüpheli karşı hesaplı soruşturma tamamlandı. İddianamede, ‘siyasal ve askeri casusluk' suçundan 20 yıla denli hapisle cezalandır

Türkiye’de MOSSAD’a bilgi sızdırdığı iddia edilen şüphelilerin soruşturması tamamlandı
03-12-2021 12:09
İsrail ihsas servisi MOSSAD ile irtibatlı kişilerin, Türkiye'de mevcut Suriye ve Filistin tabiiyetli eşhas ile bağlantı kurarak İsrail düşüncesince bilgi ve vesaik elde ettiği, bilgilerin alınmasının karşılığında kuryeler, devretme ofisleri ve arsıulusal mülk transferi şirketli marifetiyle ifa gerçekleştirildiği ve arsıulusal casusluk faaliyetleri olabildiği bilgisi ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında planlı operasyonda 16 şüpheli tutulmuş ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Şüpheliler ilişkin planlı soruşturma tamamlandı. İddianamede, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milletiyle beraberce güvenliği ve bütünlüğünü bildirmek gibi fariza eden kurumlardan bulunan Milli İstihbarat Teşkilatının başlattığı icraat kapsamında İsrail Devleti İstihbarat Birimine ilişkin kişi/kişilerin Türkiye'de istihbari ameliyat yürüterek Siyasi Casusluk suçunu islediklerinin belirleme edilmesi üzerine, bu tespitlerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü marifetiyle savcılığa bildirildiği ve sonra belirleme edilen şüphelilerin yakalanması düşüncesince icraat başlatılmış bulunduğu aktarıldı.

Milli menfaatlerin dokunca görebileceği biçimde faaliyetlerinin bulunduğu belirtildi

İddianamede, Türkiye'de tevakkuf etmekte bulunan kişi yada toplulukların erek alındığı, bu eşhas üstünden devletin iç yahut aut menfaatlerinin tehlikeye atıldığı, duyurulmayan yöntemlerle bilgilerin gerçekleştirme edildiği, gerçekleştirme edilen bilgilerin servis edilerek karşılığında maddesel yarar sağlandığı, şüphelilerin dünya dışı kaynaklı gurur yada kuruluşlarca maddesel yarar karşılığında organizasyonun içerisine çekildiği, mülk transferlerinin de düzgülü sıfır yöntemlerle gerçekleştirildiği, gerçekleştirme edilen bilgilerin de duyurulmayan yöntemlerle aktarıldığı ve arsıulusal münasebat dahilinde ulusal menfaatlerin dokunca görebileceği biçimde faaliyetlerin yürütme edilmiş bulunduğu kaydedildi.

Savcılıkça hazırlanmakta bulunan iddianamede, 16 vakfedilmiş şüphelinin ‘devletin duyurulmayan kalması müstelzim bilgilerini siyasi yahut askeri casusluk gibi gerçekleştirme etme' suçundan 15 yıldan 20 yıla derece hapisle cezalandırılması arzu edildi. İddianame, göndermiş bulunduğu İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesince bildirme edildi. Şüpheliler, gelecek günlerde bilge karşısına çıkacak.

İrem Demir - Sema Demir


 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?