Teknoloji

Türkiye’de ebeveynlerin yüzdelik 52'si 'ebeveyn kontrolü' uygulamaları kullanıyor

Kaspersky Tüketici Ürünleri Pazarlama Başkan Yardımcısı Titova "Ebeveynler, çocuklarını ayrışık metodlar kullanarak sayısal ortamda kesinlikle güvende olacaklarını öğrenmelerine araştırma görevlisi mümkün ve sayısal dünyalarını elan emin duruma getirebilir" dedi

Türkiye’de ebeveynlerin yüzdelik 52'si 'ebeveyn kontrolü' uygulamaları kullanıyor
15-12-2021 13:05
İstanbul

Kaspersky araştırmasına göre, Türkiye'de ebeveynlerin yüzdelik 52'si ebeveyn kontrolü uygulaması kullanırken, yüzdelik 44'ü de çocukların internet geçmişini derneşik yerine kontrol ediyor.

Kaspersky açıklamasına göre, bir çok ebeveyn, evlatlarının sayısal davranışları dair telaşlı ve bunu seyredip komuta etmek istiyor. Çocuklarına teknolojik alet verirken ebeveynler evlatlarının devre içi ortamda güvende olmasını bildirmek istiyor. Bu sebeple ebeveynlerin çoğu, güvenliklerini bildirmek düşüncesince evlatların devre içi etkinliklerini izlemeye çalışıyor.

Türkiye'de ebeveynlerin bir çok evlatların izledikleri videoları, görüşme ettikleri siteleri ve oynadıkları oyunları kontrol etmeye çalışıyor. Ayrıca, ankete katılanların yüzdelik 47'si evlatların güneş süresince internette ve cihazlarında geçirdikleri tarihi engellemek istiyor.

Türkiye'de iştirakçilerin yüzdelik 44'ü evlatların devre içi etkinliklerini gelmek düşüncesince dimdik sayısal trendleri kullanırken, ebeveynlerin yüzdelik 52'si ebeveyn denetimi uygulamalarını ediniyor. Ebeveynlerin yüzdelik 44'ü ise tarama geçmişini kontrol ediyor. Ankete katılanların kısaca dörtte bir tanesi çocuklarına güveniyor ve onları tek biçimde kontrol etmiyor.

Anket sonuçlarına göre, sayısal ortamda evlatların davranışlarını düzenlemede en iri günah anne babalara ve aileye ait. Bununla beraberce kısaca dörtte biri, öğretmenlerin ve okulların bunu yapması gerektiğine inanıyor ve yüzdelik 27'si evlatların zatî sorumluluklarının olması icap ettiğini düşünüyor. Bu duruşu beslemek düşüncesince ebeveynlerin yüzdelik 94'ü çocuklarıyla devre içi tutum ve sayısal tecrübe kurallarını konuştu. Katılımcıların hemen yüzdelik 6'sı bu mevzuyu çocuklarıyla beraberce gündeme getirmedi.

"Cihazlara ebeveyn denetimi uygulaması şarj etmek dobra ortak fikir"

Açıklamada görüşlerine toprak maruz Kaspersky Tüketici Ürünleri Pazarlama Başkan Yardımcısı Marina Titova, bu sürede evlatların er çocukluk döneminden itibaren çokbilmiş telefon ve gayrı araçları kullandığı düşüncesince sayısal endüstrisi yürüyüşe büyümek kabil natürel ve bilinen ortak bilinçlilik yerine algıladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Aynı sürede sayısal alanın yabancılarla yazışma kurmamak yahut adsız sansız bölgelere gitmemek gibi, birçoğunun çocukluktan öğrenilen kişi emniyetli tutum kuralları da var. Ebeveynler, çocuklarını ters içerikten koruyarak ve ayrışık anahtar ve yollar kullanarak sayısal ortamda ne güvende olacaklarını öğrenmelerine asistan kabil ve sayısal dünyalarını şimdi emniyetli bir vaziyete getirebilir. mesela yetişkinler, fasile zarfında makul sayısal trendleri motivasyon edebilir yahut maksut ve istenmeyen muhteva kategorilerini filtrelemenin yanı esna çocuğun devre içi etkinliğini kontrol etmeye asistan olabilecek ebeveyn denetimi uygulamalarını kullanabilir."

Terapistler, güvenin kontrolden şimdi dobra bulunduğunu vurgulayarak, mevzunun komünikasyon araçları tüketimi olduğunda, ebeveynlerin kişi çocuklarına değil, internetteki içeriklere güvenmediğini, bu yüzden regülatör kontrolün dobra ortak düşünüm bulunduğunu aktardı.

Kaspersky, anne babalara çocuklarını devre içi ortamda güvende olmalarını bildirmek düşüncesince şu önerilerde bulunuyor:

"Çocuklar, cihazlarını kullanırken siber hıfzıssıhha ve devre içi düzenlilik kendince bilim eksikliği yaşayabilirler. Ebeveynler, mümkün senaryoları çocuklarıyla tartışarak ve ortak kalıp oluşturarak asistan olabilir. Çocuğunun cihazlarına ebeveyn denetimi uygulaması şarj etmek dobra ortak fikirdir. Bununla beraberce bunu çocuğunuzla konuşmanız ve eylemlerinizin arkasındaki sebepleri açıklamanız önemlidir.

Çocuğunuz, deli dolu ortak içtimai ağ kullanıcısıysa ve ortak tomar ortak küme muhteva paylaşıyorsa baş döndürücü paylaşım ve data gizliliği sorununu onunla konuşmalısınız. Ayrıca, içtimai ağlarda birbirinizi ekleyebilir ve kalıp olmaya çalışabilirsiniz. Fotoğraflardaki coğrafi etiketleri tamamıyla kontrol edin. Fotoğraflarda yahut açıklamalarda duyurulmayan bilgilerin görünmediğinden tehlikesiz olun. Yorumları strateji edin. Bizzat kalıp olmak, yavrunuza gizliliğini korurken devre içi ortamda ne emniyetli ortak biçimde bilim paylaşacağını da gösterecektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?