Gündem

Türkiye, Etiyopya'da barışa revan herhangi bir yolu destekliyor

Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Yaprak Alp, iç çatışmaların görüldüğü Etiyopya'da sulh ve istikrara gidecek değme yolu destekleyeceklerini açıkladı.

Türkiye, Etiyopya'da barışa revan  herhangi bir yolu destekliyor
27-02-2022 10:29
İstanbul

Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Yaprak Alp, Etiyopya Haber Ajansına (ENA) verdiği mülakatta, Türkiye'nin Etiyopya'da başlatılan millî diyalog sürecinden sevinme duyduğunu anlatım etti.

Her dü ülkenin de çetin yıllarda birbirinin beraberinde bulunduğunu kaydeden Alp, "Etiyopya'da barışa ve istikrara revan tamamı girişimleri kıvançla karşılıyoruz. Şu anda bunun gerçekleşiyor olmasından da sevinme duyuyoruz ve çatışmanın tamamı kardeşlerimiz düşüncesince baş döndürücü geçenlerde bitmesini umuyoruz." ifadesini kullandı.

Alp başkaca Türk çırçıplak maşer örgütlerinin ülkede iane çalışmalarını sürdürdüğünü, su ve ekincilik planlarına dayanaklık etmek verdiğini aktardı.

Etiyopya, isyankâr Tigray Kurtuluş Cephesinin (TPLF) hükûmet merkezi Addis Ababa'ya ilerlemesi sonrası iklim saldırısıyla TPLF'yi Tigray eyaletine art püskürtmüştü. Hükümet ve TPLF, aracısız sulh müzakereleri yürütmese de Tigray'da arbededen ırak duracaklarını duyurmuştu.

Kasım 2020'de başlamış olan ve Tigray'ın yandaki eyaletlerine de sıçrayan çatışmalar, bugüne denli 2,5 milyon kişiyi yerinden etti.

Savaşta on binlerce ferdin öldüğü kestirim ediliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?