Gündem

Türkiye, arsıulusal toplumdan göçmenleri arka iten Yunanistan'a tepkime istedi

Türkiye, arsıulusal toplumdan göçmenleri arka iten Yunanistan'a tepkime istedi
04-02-2022 22:44
Ankara

Dışişleri Bakanlığı, arsıulusal topluma, kesintili göçmenleri art iten ve hayatlarına servet bulunan eylemleri dolayısıyla Yunanistan'a hakkında kelimesiz kalınmaması çağrısı yaptı.

Bakanlık, Twitter hesabından meydana getirdiği açıklamada, Yunanistan’ın arsıulusal hukuku ve insanoğlu hakları normlarını ihlal ederek kesintili göçmenleri art itmesinin sağlam aşırı masumun dünyasına servet olmaya bitmeme ettiğini hatırlattı.

Göçmenlerin hayat hakkına kasteden bu evlilik dışı ve tanrısız yaklaşımın Avrupa’nın utancı kendisine hafızalara kazındığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"AB Yunanistan’ın kesintili göçmenlere hakkında bu mükemmel tutumuna kelimesiz kalmakta, girişimlerimizi cevapsız bırakmaktadır.

Uluslararası topluma çağrımız, topu topu insanca değerleri hiçe sayan Yunanistan’ın bu eylemlerinin araştırılması, insanoğlu hakları ihlallerine kelimesiz kalınmamasıdır."

19 kesintili muhacir yaşamını yitirmişti

Edirne'nin Paşaköy köyü Mandakoru mevkisinde esbak çağ donarak ölen 11 kesintili göçmenin ölmüş gövdesi bulunmuştu. Hastaneye kaldırılan 1 kesintili muhacir de müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, donarak yaşamını kaybeden göçmenlerin ayakkabıları ve elbiselerinin çıkarıldığını, Yunan uç birlikleri çeşidinden art itildiğini anlatım etmişti.

Ekipler bire bir alanda cemaziyelevvel de donarak ölen 7 kesintili göçmenin ölmüş bedenini bulmuştu.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) sözcülerinden Boris Cheshirkov, BM Cenevre Ofisi'nde planlı matbuat toplantısında, AA muhabirinin kesintili göçmenlerin Yunanistan unsurlarınca Türk bölümüne art itilmesine bağlı sorusunu cevaplamıştı.

Cheshirkov, kesintili göçmenlerin ölümüne bağlı gelişmeleri medyada gördüklerini belirterek, "Bu sahneler karşısında hayret olduk ve yoğun sıkıntı duyduk. Yunanistan-Türkiye sınırında şahısların öldüğüne değgin bizlere vasıl raporlar var." ifadelerini kullanmıştı.

Avrupa sınırlarında kesintili göçmenlerin art itilmesine aksülamel yayınlayan Cheshirkov, "Avrupa'da kalan uç kısıtlamaları ve art itmeler, sığınmacı ve göçmenleri elan riskli rotalara yönlendiriyor. Bu da şahısların kendilerini, hayatlarını ve çocuklarını elan bir tomar riske attıkları anlamına geliyor." uyarısında bulunmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?