Ekonomi

Turkcell’den akıbet 14 yılın rekoru

Turkcell Grubu, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde sabık yılın bire bir zamanına nazaran yüzdelik 22,3 artışla 9,4 bilyon TL sağlık elde etti. 2021 yılının üçüncü çeyreğinde 1,2 milyon toy alıcı ele geçiren Turkcell, sonuç 14 yılın en efdal çeyreklik açık alıcı kaza

Turkcell’den akıbet 14 yılın rekoru
05-11-2021 12:45
Turkcell; mütebeddil ihtiyaçlara akıllıca analizör bildirme vizyonu, yenilikçi sayısal servisleri ve sunmuş olduğu alıcı deneyimi ile 2021 yılının üçüncü çeyreğini çelimli mali ve operasyonel neticelerle noktaladı. Turkcell Grubu konsolide bazda hep gelirlerini, güzeşte yılın üçüncü çeyreğine mucibince yüzdelik 22,3 artışla 9,4 bilyon TL'ye çıkardı. Şirketin FAVÖK'ü 4 bilyon TL adına gerçekleşirken, FAVÖK marjı ise yüzdelik 43,1 oldu. Güçlü operasyonel başarım ve disiplinli mali riziko yönetimi ile Turkcell'in 2021 yılı üçüncü çeyrek kemiksiz eş yüzdelik 18 artarak 1,4 bilyon TL'ye ulaştı ve hepsi zamanların en faziletkâr çeyreklik seviyesine erişti.

Turkcell, akıbet çeyrekteki performansını da cezaevi önüne alarak yıl hedeflerini indinde el henüz fevk cepheli güncelledi; 2021 yılı sağlık çoğalma öngörüsünü kestirmece yüzdelik 20 seviyesine, FAVÖK beklentisini de kestirmece 14,5 bilyon TL seviyesine yükseltti. 2021'in üçüncü çeyreğinde de alıcı odaklı yaklaşımını sürdüren Turkcell, bu zamanda 1,2 milyon alıcı kazanımıyla akıbet 14 yılın en faziletkâr çeyreklik kemiksiz alıcı kazanımına ulaştı. Yılın evvel dokuz ayında ise 2,5 milyon acemi alıcı kazandı.

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, değerlendirmesinde “Mobil, sabit, sayısal servisler ve techfin kabilinden indinde aşırı bölgede yaşama yapışık ensesi kalın mahsul portföyümüz ve faik işlev kalitesine odaklanan yaklaşımımız yardımıyla bulunan ve acemi müşterilerimizin tercihi olmaya bitmeme ettik. Tüketici alışkanlıklarının çabucak değişmiş olduğu bu zamanda odağımıza müşterilerimizin gereksinimlerini ve memnuniyetini aldık; çeyrek bazında akıbet 14 yılın en faziletkâr alıcı kazanımına imza attık. Ülkemiz ve alıcılarımız düşüncesince yaşama bedel katan analizör geliştirilmesine müteveccih motivasyonumuz, çelimli mali performansımızdaki en ehemmiyetli antipatik gücümüz oldu” halinde konuştu.

“Techfin alanındaki çoğalma hızlanıyor, Paycell yatırımcının karşısına çıkmaya hazırlanıyor”

Paycell'in sunmuş olduğu degaje hal yelpazesi yardımıyla pandemi ile gelişen acemi ifa alışkanlıklarına çelimli indinde cevap ürettiğine uyanıklık çekici Genel Müdür Murat Erkan, Turkcell'in techfin alanındaki yenilikçi ifa platformu Paycell'in performansına bağlı şunları söyledi:

“Dijital ifa platformumuz Paycell'deki üç ay enerjik kullanıcı sayımız 6 milyona ulaştı ve ayrımsız çağda Paycell Card üstünden meydana getirilen işlemler güzeşte yılın üçüncü çeyreğine nazaran 6 katına çıktı. Küçük ve mutedil ölçekli işyerlerinin kullanımına sunduğumuz Android POS cihazımız ve e-ticaret alanındaki mevhum POS entegrasyonumuz sayesinde, çeyreklik prosedür hacmimiz güzeşte yılın ayrımsız periyodunun 8 katına çıkarak 475 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Güçlü performansıyla yatırımcıların da takdirini üstünde toplayan Paycell'in, oluşturduğu faydayı ve temessül etmiş olduğu kıymeti henüz fevk seviyelere taşıyabilmek düşüncesince acemi indinde sürece girdik. Paycell'in bulunan değerinin ortaya çıkarılması ve bölümsel pay satışı alternatiflerinin değerlendirilmesi düşüncesince izlemsel yatırımcılar ile görüşmelere başlamayı planlıyoruz. Paycell'in doğacak yolculuğunu şekillendirecek acemi indinde hamle başlattık.”

Dijital servisler büyümeye bitmeme ediyor

Turkcell'in sayısal servis tekil gelirleri, büyüyen alıcı birtakım yardımıyla yıldan yıla yüzdelik 31 artarak 435 milyon TL'ye yükseldi. Türkiye'nin enformasyon ve dirim platformu BiP'in üç ay enerjik kullanıcı sayısı güzeşte yılın ayrımsız periyodunun 3 katına çıkarak 27,2 milyona ulaştı. TV+, ensesi kalın içinde ne olduğu ve sunmuş olduğu faik deneyimle alıcı sayısını 1 milyonun üstünde çıkardı.

Turkcell Dijital İş Servisleri, kurumların sayısal dönüşümün yolculuğuna zevcelik etmeyi sürdürüyor

Turkcell'in kurumsal müşterileri düşüncesince erişimden siber güvenliğe, korku teknolojilerinden data merkezlerine, yönetilen hizmetlerden nesnelerin internetine denli degaje yelpazede acemi soy sop teknolojileri sunmuş olduğu Dijital İş Servisleri'nin geliri bu çeyrekte 499 milyon TL oldu. Ayrıca 2021'in üçüncü çeyreğinden sonraları gelire dönüşecek projelerinin sözleşme kıymeti 832 milyon TL'ye ulaştı. Turkcell, Türkiye'yi data ve korku teknolojileri üssü durumuna getirme amacı çerçevesinde meydana getirdiği yatırımlara indinde yenisini henüz ilaveten Turkcell Avrupa Veri Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

“Dijital inkılap ve 5G düşüncesince fiber enfrastrüktür şart”

Özellikle pandemi sonrası dönüşen yevmi ve iktisadi sahn içinde genişbant hızının ve kapasitesinin henüz ciddi indinde ciddiyete kavuştuğunu aktaran Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Türkiye'nin, sayısal dönüşümün gereksinimlerine mukamele oluşturabilecek indinde fiber altyapıya kavuşabilmesinin ehemmiyetli bulunduğunu aktardı. Murat Erkan, laflarını şöyleki sonlandırdı:

“Yeni soy sop taşınabilir enformasyon teknolojisi 5G'ye tedarik ve 5G'nin getireceği esas yararları en güzel biçimde sunabilmek açısından da fiber enfrastrüktür iri ehemmiyet taşıyor. 5G teknolojileri dair etkin icap üniversiteler gerekse şirketlerle baş başa akıntı ederek, Türkiye'de indinde 5G hal ekosisteminin oluşturulmasına dayanak veriyoruz. 5G'ye intikal sürecinde de yatırımı merkeze meydan ve bu sayede rekabetin fevk yapıda, bedel teklifleri üstünden gerçekleşmesine imkân sağlayacak yaklaşımı da oldukça müspet ve müspet buluyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?