Sağlık

Türk termal suları kepeğe karşı kullanıldı, makale uluslararası dergi tarafından kabul edildi

Türkiye'nin esenlik turizmindeki en ehemmiyetli değerlerinden Bolu ve Bursa termal suları, Türk Bilim müşterilerini tarafından saç sağlığı düşüncesince kullanıldı. Bu bölgede meydana gelen çalışmanın makalesi Avrupa'da ilmî birlikte cildiye dergisi tarafından kabul edildi.

Türk termal suları kepeğe karşı kullanıldı, makale uluslararası dergi tarafından kabul edildi
26-11-2021 14:09

Türkiye'nin afiyet turizmindeki en ehemmiyetli değerlerinden Bolu ve Bursa termal suları, Türk Bilim kullanmakta olanları tarafından saç sağlığı düşüncesince kullanıldı. Biota tarafından meydana getirilen ilmî emek vermek ile geliştirilen ürünün klinik aktiflik verileri Avrupa'da yayınlandı. Yoğun kükürtlü Bursa Osmangazi ve Bolu Göynük termal suyu ile güçlendirilmiş Bioxcin Aqua-Thermal kepek şampuanının klinik ağırlık araştırması Dermatolog Doç. Dr. Erkin Pekmezci tarafından gerçekleştirilmişti. Yapılan çalışmanın neticeleri İtalyan ‘Esperienze Dermatologiche' angın ilmî dergi tarafından kabul edildi; ‘Cosmetic antidandruff shampoo found aklık more effective than ketokonazole shampoo: probable contribution of thermal mineral water' isminde makale ile ürünün kepeğe karşı sansasyonel bulunduğunu ilmî yerine da gözler önüne serildi.

Hem girintisiz çıkıntısız tıpkı zamanda koyu kepeğe karşı aktif
Hekim rasat çalışmasına 15 kadın, 15 baydan oluşan ve koyu kepek problemi canlı hep 30 fahri katıldı. Araştırma ile ait mütekellim Biota Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Türkoğlu, “Kükürt muhtevalı Bursa Osmangazi ve Bolu Göynük termal sularıyla geliştirdiğimiz ürünümüz Sağlık Bakanlığı bildirimleri yapıldıktan sonraları Doç. Dr. Erkin Pekmezci tarafından girintisiz çıkıntısız ve koyu kepek problemi canlı insanlarda sınav edildi. Teste dahil olan gönüllülere, şikayetlerine hususi yerine müstahzar birlikte şampuan verileceği belirtildi. Kontrol grubunda ise gene bire birlikte şikayetlerde beğenilen medikal birlikte kepek şampuanının arazi almış bulunduğu çalışmada, katılımcılardan sunulan şampuanı birlikte hafta ortamında 2-3 gündüz arayla toplamda üç el uygulaması ve rastgele kullanımda 3-4 bugün saçlarını köpüklenen yerine beklettikten sonraları durulaması istendi. Ürünlerin uygulanmasının öncesinde ve hemen sonra pullanma, kabuklanma, kızarıklık ve kaşıntı parametrelerine layıkıyla kıymetlendirme yapıldı. Sonuçlar istatistiki yerine değerlendirildi. Değerlendirme kararında sınav edilen rastgele dü ürünün de kızarıklık, pullanma, kabuklanma ve kaşıntı açısından manalı iyilik seviyelerinde bulunduğu gözlenirken, ürünümüzün medikal şampuana layıkıyla henüz erdemli birlikte tesirinin bulunduğu saptandı. Klinik testler sonrası şampuanının, kepek ve koyu kepek sorunlarında yüzdelik 100'e vasıl etkilerinin bulunduğu görüldü” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?