Ekonomi

Türk Telekom’dan GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde SEBA çıkarması

Türk Telekom, takım firması Argela'nın ABD'deki iştiraki Netsia ile baş başa ONF içerisinde geliştirdiği SEBA'nın gösterimini, GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde gerçekleştiriyor.

Türk Telekom’dan GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde SEBA çıkarması
28-02-2022 13:47

Türkiye'nin reis bilgelik ve yazışma teknolojileri şirketlerinden Türk Telekom, İspanya'nın Barselona kentinde planlı GSMA Mobil Dünya Kongresi'ndeki etkinliklerde ehemmiyetli plan ve iş birlikleriyle yerini alıyor. Yapılan açıklamaya uyarınca şirket, dünyanın önde mevrut hareketli uygulayım bilimi etkinliğinde, iştirakleri Argela ve Netsia'nın geliştirmeleri ile dünyada önceki kere ticari namına Türkiye'de beğenilen SEBA'yı (Yazılım Tanımlı Fiber Genişbant Erişim Sistemi) ziyaretçilerine kalabalık namına tanıtıyor.

Türkiye'den çabucak Türk Telekom'un toprak almış olduğu tamlanan arsıulusal hissedar kodifikasyon bulunan Open Networking Foundation (ONF) çatısı altında dünyanın önde mevrut uygulayım bilimi devlerinin mimari, kodlama, imtihan kadar alanlardaki eş iştirakı ile başlamış bulunan SEBA, yazılım tabanlı endişe enformatik teknolojileri ile telekom operatörlerinin mevhum sunucuları üstünde çalışarak, tesisat enfrastrüktür maliyetini azaltıp pınar tasarrufu sağlıyor.

SEBA, Türk Telekom ve toptan operatörlerin eş tanıtımında sergileniyor
ONF içinde SEBA ihya ve ürünleştirme çalışmalarını hissedar arada sürdüren şeriklik ile Netsia'nın, gayrı camia üyesi cerrah ve şirketlerin iştirakı ile açılan eş bölgede sergilediği SEBA projesi, katılımcılar çeşidinden uyanıklık görüyor. Erişim şebekelerine firma özgür yapısıyla elastikiyet ve feyiz kazandıran SEBA, Almanya, İngiltere, Brezilya ve Tayvan'ın sonra mevrut operatörleri çeşidinden da deneniyor. Netsia'nın sunmuş olduğu yenilikçi sanallaştırılmış ve dar işlev tabanlı mimariye ehil BB Suite çözümü, halihazırda nice operatörün laboratuvarına başarıyla bütünleşmiş edildi.

“Yerli ve ulusal ürünler ile arsıulusal arenada Türkiye'nin sesi olmayı sürdüreceğiz”
Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, SEBA'yı dünyada önceki kere ticari namına deneyimleyen cerrah olduklarını hatırlatarak, “Şirket olarak, doğacak çocuk uz iletişim teknolojileri alanındaki Ar-Ge ve inovasyon emek harcamaları ile bedel üretmeyi ve 5G teknolojileri dair dünkü düşün ve mahsulat geliştirerek bunları patentlerimiz ile taçlandırmayı sürdürüyoruz. SEBA ile telekom operatörlerinin tesisat enfrastrüktür maliyetini azaltıp pınar tasarrufu sağlıyoruz. Açık ve ölçün açıklık yüzlerden oluşan yazılım tabanlı ulaşım platformları yardımıyla şişman ölçekli üreticilerin indinde önemsiz ölçekli lakin inovatif üreticilerin de ekosisteme karışma olmasını sağlıyoruz. Bu tedarikçiler arasına evcil şirketlerin da girebilmesi, fazladan geliştirecekleri ürünleri dünya dışına ihraç edebilmesi düşüncesince bu emek harcamayı baş döndürücü ehemmiyetli hissedar okazyon namına görüyoruz. Yerli ve ulusal ürünler ile arsıulusal arenada Türkiye'nin sesi olmayı sürdüreceğiz. SEBA ile gelişen kılavuz gemisi pozisyonumuzla, dünyanın sonra mevrut operatörleri ile andıran ve bütünleşmiş hissedar biçimde çalışmaya bitmeme edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Netsia CEO'su Bülent Kaytaz şöyleki konuştu: “Bu yıl, Netsia Broadband Suite yılı. Diğer deyişle, ONF SEBA açıkça pınar projesini asliye alan, operatörlerin zorba metanet gereklerini karşılayabilecek biçimde güçlendirilmiş, fiber ağ teknolojisini ayrıştırarak sanallaştıran ve uç noktada buluta taşıyan, dünkü çocuk genişbant dümen çözümü yılı. Açık pınar ulaşım keder toplumunda kalabalık hissedar aktör olarak, GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde Netsia Broadband Suit ürünümüzü tanıtmaktan ve demosunu yapmaktan alım çalım duyuyoruz. Fiber ulaşım teknolojisinde derinliğine süredir üstünde çalıştığımız ehemmiyetli hissedar yeniliği ve çözümü yaşama geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Telekom'un çakılı altyapısı içinde kullanımına başlanan Netsia Broadband Suit ürünümüzü, 1 milyon hanenin kullanabileceği biçimde Türk Telekom altyapısına bütünleşmiş ettiğimizi piyasaya göstermekten mutluyuz.”

Canlı bağlantılarla BB Suite teknolojisi tanıtılıyor
Verilen bilgiye göre, Kongre'de toprak düzlük kioskta başkaca Netsia Broadband Suite (BB Suite) teknolojisinin en dünkü nitelikleri tanıtılarak, kalabalık bağlantılarla sistemlerin demosu gerçekleştiriliyor. Ziyaretçiler, BB Suite ile mevrut dünkü değişen teknolojinin tedarikçilere sağlamış olduğu bağımsızlığı, CAPEX ve OPEX tasarrufunu ve gayrı niteliklerini yakından tetkik fırsatını yakalıyor. Açık, ayrıştırılmış SEBA mimarisi, operatörlerin ayrımlı satıcılardan bileşenleri seçmesine imkân tanıyarak, tevzi ömrü süresince alıcıya onlarca alternatif ve esneklikle baş başa ehemmiyetli seviyede artırım sağlıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?